Nieuwsbrief week 45

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is herfstvakantie, maar dat is niet te merken in het Willibrordushuis. Iedere ochtend is het een komen en gaan van bezoekers. Af en toe moeten we flink puzzelen om iedereen een plek te geven. Daarbij komt dat we niet alle ruimten standaard verwarmen. In sommige vertrekken is het dus best koud en je moet goed opletten dat je kort van tevoren de radiator opendraait om de ergste kilte te verjagen.
Vanmorgen komen de leden van de werkgroep Actie Schoenendoos en hun helpers een grote slag slaan. De voorraad schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed staat voor een deel in twee kasten in de Kerkstraat, maar die zijn, nu de campagne loopt, veel te klein. De grote plastic voorraaddozen met allerhande artikelen zijn daarom tijdelijk in de pastorie gestald, in de ruimte waar ooit het Documentatiecentrum gevestigd was.
Die ruimte heeft inmiddels een echt diaconale bestemming gekregen. Dat is misschien wel tekenend voor huidige tijd. Catechese staat minder op de voorgrond, maar de Diaconie groeit. De spullen voor de Schoenendoosactie delen daar nu de ruimte met de artikelen voor de Voedseltafel. Afgelopen zaterdag zijn die boodschappen dankzij de inzameling van de Caritas bij Albert Heijn in het Hoekstuk, weer goed aangevuld. Zo’n actie is zeker voor herhaling vatbaar, de inzamelaars kregen veel positieve reacties en moesten halverwege de ochtend al een lading naar de kerk brengen.
Met de theewagen uit de keuken wordt de hele collectie van de Schoenendoosinpakkers naar de Ontmoetingsruimte getransporteerd en op de tafels rondom neergezet. Als je langs al die tafels loopt kun je telkens één attribuut pakken en zo systematisch een doos vullen. Maar eerst moet je kiezen voor wie je een doos wilt maken, voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijdscategorie. Kleindochter Lisa komt vanmorgen haar mooi versierde schoenendoos met inhoud brengen en ik neem haar mee naar de Ontmoetingsruimte. Daar wordt ze hartelijk verwelkomd en Joyce vraagt haar direct of ze mee wil helpen. En zo draait Lisa een ochtendje mee, samen met de dochters van Joyce en de andere dames.
Intussen zit Femke in de Kerkstraat. Haar taak is het om de dozen in een grote omdoos van de stichting Gain te verpakken. Dat blijkt een hele puzzel. De maximum maten van de schoendozen zijn eigenlijk net iets te groot. Er is niet goed rekening mee gehouden dat de binnenmaten van de omdozen iets kleiner zijn dan de buitenmaten. Je moet heel geraffineerd combineren om toch 10 schoenendozen in een omdoos te stouwen. Als Femke een omdoos heeft ingepakt, moeten alles er ook weer uit. Tijdens de slotviering op 5 november zullen alle schoenendozen namelijk als een feestelijke muur in de kerk staan. Daarom voorziet Femke de dozen die samen in één omdoos passen van eenzelfde sticker, zodat ze later weer samen gevoegd kunnen worden.
Ondanks dat het passen en meten is, blijven er ook vaak kleine leegtes tussen de schoenendozen over. Die worden traditioneel gevuld met textiel, zoals mutsen en wanten. In het land van bestemming gaan de omdozen in hun geheel naar een dorp of stadje en soms moeten ze het laatste stuk zelfs lopend vervoerd worden, omdat de wegen met een auto niet begaanbaar zijn. De ontvangers zijn altijd blij met de extra spullen die er in zitten, ze worden aan de gemeenschap uitgedeeld. Onlangs kwam een parochiane ons verrassen met een vracht aan prachtige wollen mutsen, die ze allemaal zelf gehaakt heeft. We hebben ze dankbaar in ontvangst genomen en nu vormen ze een waardevolle en welkome ‘opvulling’.
Aan het eind van een ochtend hard werken wordt de Ontmoetingsruimte weer ontruimd en maakt de theewagen zwaarbeladen de rit terug naar de pastorie. Joyce zal vóór het weekend nog melden wat de stand van zaken is op dit moment, zodat het in de mededelingen gezegd kan worden.
En dit is de tussenstand: er staan al 121 dozen verzendklaar en er is geld beschikbaar om er nog een aantal te vullen. Het team wil de komende 2 weken graag tot 180 dozen komen, dus als u nog een bijdrage wilt leveren, dan bent u van harte welkom. Een prachtig resultaat tot nu toe!

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 5 november – 10.00 uur – Willibrordzondag – Afsluiting Schoenendoosactie
  Viering met Dameskoor
  Voorganger: Ph. Kint
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=5l-Al7m6Kaw
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, In dierbare herinnering: Pastor Herman Helsloot, In liefdevolle herinnering: Jan IJpelaan en overleden familie, Annie Louwe-Huijberts, Johannes Hendrikus Hageman
 • Dinsdag 7 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 10 november – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 12 november – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=gm03tWmDKw4
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers

 

 

Agenda

 • Dinsdag 7 november
  14.30 uur: Bijeenkomst Koffiedames en Kerkwerksters
 • Donderdag 9 november
  20.00 uur: Bijbelgroep Genesis o.l.v. H. Hudepohl
 • Vrijdag 10 november
  15.00 uur: Commissie ‘Rond de waterput’

 

Extra Nieuws

Dit jaar géén kledinginzameling maar…

Tijdens overleg met de Kledingbank Egmond is gebleken dat er op dit moment meer dan genoeg kleding in voorraad is. Daarom willen we dit jaar tijdens de Advent en kerstperiode géén kleding meer in gaan zamelen.
Er is wél behoefte aan artikelen voor persoonlijke verzorging zoals deodorant, shampoo, tandpasta, douchegel en aan schoonmaakmiddelen zoals wasmiddel, allesreiniger, glassex, WC-reiniger.
Deze artikelen willen vanaf begin december gaan inzamelen.
Uw gaven worden dan begin januari verdeeld tussen de Kledingbank Egmond en onze eigen boodschappentafel in het Stiltecentrum. Ook kunt u natuurlijk houdbare producten voor de boodschappentafel blijven geven!

Caritas werkgroep Heiloo

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl