Nieuwsbrief week 45

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is een woensdagmorgen, buiten is het nat en guur, maar als ik aan kom rijden zie ik de lichten in het kantoor van pastoor Bindels al branden. Even op mijn fietsbel bellen om de binnenkomers te laten weten dat ik er aan kom. Stiekem hoop ik, nadat ik mijn fiets onder het afdakje heb gezet, dat de achterdeur van de Kerkstraat open staat en ik zo naar binnen kan rennen. Een blik op de deur bevestigd mijn hoop: hij staat open! Van afstand ruik ik al de koffie…die Astrid Wittebrood….heeft al koffie en thee gezet. Na een begroeting denk ik aan te kunnen schuiven in kantoor van pastoor Bindels, voor de koffie, maar niets is minder waar want ik heb net de lichten aan in mijn kantoor en daar komt Ina binnen, kort daarna Marieke met de post, en even later Gerard. Eens horen hoe Astrid haar vakantie is geweest, schiet er bij in, dat hoor ik een volgende keer vast wel. Maar de koffie krijg ik evengoed voor mijn neus, heerlijk…..
Pastoor Bindels is druk bezig met de vergaderstukken door te nemen voor de vergadering van het Parochiebestuur die ’s middags gehouden wordt en tussendoor krijgt hij ook nog te horen dat zijn hond Djeff iets in de Kerkstraat heeft gedaan, waar wij niet zo gecharmeerd van zijn. Dus daar zien we de pastoor op zijn knietjes, vlak voor de viering, met een emmertje sop de troep opruimen.
Astrid is druk met haar mails, na zo’n vakantie is de mailbox behoorlijk vol en al snel verdwijnt ze naar boven voor een vergadering met Marieke en Kees. Ina is met de verlengbrieven bezig, de rechthebbenden, wiens graven in 2022 aflopen, ontvangen in oktober/november een brief met de vraag of zij het graf willen verlengen. Doet mij de lijst met namen opvragen in ons nieuwe computer programma, kijken of mijn lijst klopt met die van Ina. Het blijkt dat we precies de zelfde lijst hebben. Dat is mooi, zo weten we dat de gegevens uit het oude programma correct zijn overgenomen.
Gerard is inmiddels druk met de koffie en de kopjes klaar te zetten voor na de viering van half 10. Ondertussen komen de mensen al binnen die naar de viering komen, ze zijn vroeg maar dat zal wel door het gure weer komen. Ondanks dat is er nog aardig aanloop.
Na de viering zien we de mensen in de Kerkstraat zitten, lekker aan de koffie. Het is verder druk in de Kerkstraat want aan de tafels voor de keuken zit de schoonmaakploeg onder leiding van de familie Rood. Zij zijn, na een welverdiende vakantie, weer terug. Herman Kuin komt ook nog langs voor de koffie, Niek schuift aan, dus de tafels zitten vol. Het doet Ina en mij besluiten om gewoon in kantoor te blijven en hier onze koffie op te drinken.
Ondertussen zijn we ook nog bezig met bedenken hoe we met de nieuwe maatregelen moeten omgaan. Helaas mogen we wederom met maar 30 mensen vieren. De maatregelen zijn weer verscherpt, in de zomer hadden we even goede hoop dat het virus op de terugweg was, maar nu krijgen we dagelijks het oplopend aantal besmettingen te horen. Er is al dringend advies voor het dragen van een mondkapje op moment van schrijven, maar ik ben bang dat dit al achterhaald is als u dit leest. Waarschijnlijk zal het een verplichting worden, ik hoop het niet maar vermoed het wel. En hoe dat dan weer werkt…….nog steeds blijft het elke dag schakelen en improviseren.
Maar ik moet u wel een compliment geven want ik vind dat we het met zijn allen super goed doen. We denken om de afstand, elke ochtend worden alle deurkrukken ontsmet, de toetsenborden, we hebben spatschermen, we noteren alle namen van de mensen die binnenkomen, van de mensen die de vieringen bijwonen, we zijn met niet meer mensen in kantoor, kerk, ontmoetingsruimte aanwezig als toegestaan is, en we desinfecteren onze handen bij binnenkomst. En inmiddels heeft u ze vast gezien: de fraaie desinfectiezuilen. We mochten bij een stichting een aanvraag indienen voor aanschaf van deze palen en deze is gehonoreerd! Ze staan in de Kerkstraat, kerk en ontmoetingsruimte, helaas is het nodig, maar soms moet je van de nood een deugd maken. En dan kan je het maar beter zo goed mogelijk doen. Dank bij deze aan de stichting en voor de komende tijd: Denk goed om elkaar en u zelf.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Zondag 1 november – ALLERHEILIGEN – 10.00 uur (reserveringskaarten zie onder)
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Joop Stroomer, Tony van Sante-van Laarhoven, Fenny de Koning-Wennekes, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Jacques Overbeek, In dierbare herinnering: Piet Out en dochtertje Aafke-Jakoba Out, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, In liefdevolle herinnering: Maria Elisabeth Nijman-Bruins, Johannes Hendrikus Hageman
 • Maandag 2 november – ALLERZIELEN-
  10.00-20.00 uur: kerk geopend voor kort bezoek.
  U kunt een kaarsje branden en even spreken met pastoor Bindels of één van de vrijwilligers van de Avondwakegroep
  Op deze dag zal de video met de viering van Allerzielen op YouTube te zien zijn:
  Eucharistieviering met enkele leden Dames- en Herenkoor
  Voorgangers: P. Bindels en H. Kaan
  Gebedsintenties:
  Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, Truus Kraaijer-van de Velden, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Marijke Barendse-Broers, Lies Lubke en overleden ouders, Coby Jazet-Crone, Jan Bakker, In dierbare herinnering: Tiny Sengers-Duijn, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Corrie Jonker-Kaandorp, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers , In dierbare herinnering: Piet Out en dochtertje Aafke-Jakoba Out
 • Woensdag 4 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
  Gebedsintentie:
  Veronica Sengers-Blokdijk
 • Vrijdag 6 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
  Gebedsintentie:
  Uit dankbaarheid bij een 88e verjaardag
 • Zondag 8 november – 10.00 uur – Afsluiting Schoenendoosactie (reserveringskaarten, zie onder)
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Harry Schilder, Jopie en Tineke Ligthart, Miki, haar tweeling zus Hedwig en hun vader Kees Prins, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling

Extra Nieuws

Excuus

Excuus voor de fout in de aankondiging van de video van de viering van zondag 25 oktober:
Het koor de Brug staat onder leiding van de heer Ruwald Diderich.
Marieke Hoetjes

Aantal kerkgangers maximaal 30

Het is op dit moment allemaal erg onzeker,
maar in het beste geval is de hele maand november
de maatregel van maximaal 30 kerkgangers per viering van kracht.
Dit betekent dat plaatsen voor de zondagsviering in de Willibrorduskerk
vooraf gereserveerd moeten worden.
U kunt voor de zondagen 1, 8,15, 22, 29 november
voor uzelf en eventueel voor een tweede persoon,
persoonlijk een plaatsbewijs afhalen in het secretariaat dagelijks tussen 9 en 12 uur.
Kiest u daarbij één of twee zondagen uit, zodat andere mensen ook een kans krijgen!

Schoenendoosactie 2020

Lieve mensen,

We zijn nu bijna 3 weken met de schoenendoosactie bezig.
We hadden geen idee hoe het dit jaar zou lopen i.v.m. de Corona waardoor er minder mensen naar de kerk mogen komen.
Maar wat is het hartverwarmend om te zien en te horen, hoe betrokken de mensen uit Heiloo zijn om toch weer mee te doen met de actie: nog voor de 4e zondag van de actie is aangebroken hebben we al voor 87 dozen aan verzendkosten ontvangen en daarmee natuurlijk ook dozen of geld om dozen te vullen. Daarnaast hebben we van verschillende mensen tennisballen, Playmobil, bekers, puzzeltjes, lapjes stof, zelfgemaakte poppen en nog veel meer gehad.
Wat ontzettend fijn dat zo veel mensen zo enthousiast meedoen. Hartelijk dank allemaal.
We staan 25 oktober en 1 en 8 november nog voor en na de viering in de Kerkstraat.

Met warme groet,
De schoenendoosactie Heiloo

 

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl