Nieuwsbrief week 46

Nieuws uit de Kerkstraat

In de mailbox verscheen deze week een bericht van de Stichting Present Alkmaar. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als ‘makelaar in vrijwilligerswerk’ bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. In het bericht aan onze parochiegemeenschap presenteerden zij een mooi initiatief. dat geef ik deze week graag aan u door!

Lieve mensen,
De periode naar Kerst kan voor sommige mensen een eenzame periode zijn.
Afgelopen jaren heeft Stichting Present Alkmaar, met behulp van mensen die Kerstengel wilden zijn, de Kerstengelen actie georganiseerd. De reacties hierop waren hartverwarmend.
Kerst is een tijd waarin we extra naar elkaar kunnen omkijken en door een klein gebaar een lichtpuntje voor iemand kunnen zijn. Daarom organiseren we ook dit jaar de Kerstengel actie in de adventtijd. Ons doel hierin is: “Het stimuleren van het omzien naar elkaar en het bevorderen van de onderlinge verbondenheid in de periode naar Kerst toe in de gemeente Alkmaar e.o.“
Hoe ben je dan een lichtpuntje? In de vier weken voorafgaand aan Kerst (de adventstijd) breng je als ‘Kerstengel’ ten minste 1 of 2 x in de week een presentje, verrassing of attentie bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het gaat om een klein gebaar of attentie. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, wat lekkers te bakken, een tekening te maken, een tekst door te geven, kortom alles wat een engel kan bedenken. Een Kerstengel voegt aan elke attentie een kaartje met de tekst ‘een presentje van uw Kerstengel’ (deze ontvangt u via ons). Waar gewenst, kan een engel ook contact maken door te bellen, een praatje maken e.d. Het gaat om het gebaar en zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen.
Wie komt er in aanmerking voor het ontvangen van lichtpuntjes van een kerstengel? Ouderen, jongeren, kinderen, zieken en gezonden, stille peinzers en drukke baasjes, verdrietige en opgewekte types. Gewoon iedereen die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient! Denk bijvoorbeeld eens aan een oudere mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor het runnen van haar gezin staat, je buurman waar je nooit bezoek ziet, een jongere die behoefte heeft aan sociaal contact, een weduwnaar die het eenzaam vindt na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellende is van een burn-out, een jonge vluchteling, een dakloze en ga zo maar door…
Vanwege de privacy en de wetgeving AVG mogen er geen persoonsgegevens worden vastgelegd. Als iemand wordt aangemeld als Ontvanger van Kerstengel-presentjes wordt er een brief gestuurd naar zijn of haar adres met de uitleg van de actie. Vinden Ontvangers het niet prettig, dan kunnen ze dat dus altijd aangeven. In veel situaties werken we ook samen met hulpverleners, die een cliënt hebben aangemeld als ontvanger.
We willen de kerken vragen of ze deze actie bekend willen maken onder hun gemeenteleden en/of parochianen, zodat deze zich aan kunnen melden als Kerstengel als dit hen aanspreekt. Het aanmelden voor Kerstengel is mogelijk tot 21 november 2022.
Voor aanmelden en meer info zie: https://stichting.stichtingpresent.nl/alkmaar/nieuws/kerstengelactie-2022/

Wanneer u zich wilt aanmelden, maar dit liever niet digitaal wilt doen, kunt u altijd even contact me mij opnemen, meestal ben ik ’s morgens aanwezig in het Willibrordushuis (5330906).

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken. Klik op onderstaande link:
H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 13 november – CARITASZONDAG- 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=PaXA1jWs7bY
  Gebedsintenties:
  Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot
 • Dinsdag 15 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 18 november – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 20 november – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  Voorganger: H. Hudepohl
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=kDZS7KXyChc
  Gebedsintenties:
  Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Johan Ligthart en overleden ouders Ligthart- Berger, Cor Nielen en Afra Nielen-Bos, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, In dankbare herinnering: Wim de Backker, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot

 

 

Agenda

 • Donderdag 17 november
  20.00 uur: Stilte en meditatie, Ter Coulsterkerk

 

 

Extra Nieuws

Stilte en Meditatie in de Ter Coulsterkerk

November is de maand van Allerheiligen, Allerzielen en Eeuwigheidszondag.
Het is een maand van gedenken en herinneren dat vaak gepaard gaat met rouw en afscheid nemen.
Wat was moet een plek krijgen om weer vooruit te kunnen en nieuwe wegen te ontdekken.
Op deze avonden worden we stil en mediteren we rondom dit thema.
Je hoeft geen geoefende ‘stilzitter’ te zijn om mee te kunnen doen.
Iedereen blijft altijd een beginneling.
De avond begint met een introductie en een stilte- en meditatie oefening rondom een (bijbel)tekst.
Rond 21.00 uur is er een pauze.
Wie in stilte naar huis wil kan dat dan rustig doen.
Voor anderen is er gelegenheid voor een gezamenlijk nagesprek.
Donderdag 17 november om 20.00 uur o.l.v. ds. Hanneke Ruitenbeek
in de Kapel van de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 te Heiloo

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl