Nieuwsbrief week 46

Nieuws uit de Kerkstraat

Het staat ieder jaar weer in het parochieblad: ‘De werkgroep Tuinfluiters zal op Allerzielen, mits de weersomstandigheden het toelaten, waxinelichtjes aansteken in lantaarns om het kerkhof feeëriek te verlichten.’ Vaak is het spannend, maar bijna altijd slagen de Tuinfluiters er in om, ondanks weer en wind, de meeste lichtjes brandend te houden voor de bezoekers van het kerkhof. Ze beginnen dan al vroeg in de middag met de voorbereidingen en genieten tussen de bedrijven door samen in de Kerkstraat van soep en roggebrood. Maar dit jaar zagen we de bui al hangen en vandaag, 2 november 2023, gooit storm Ciarán echt roet in het eten.
Ina is al vroeg aanwezig en we overleggen toch nog even. Misschien zouden de elektrische lichtslingers het vanavond wel houden. Maar we besluiten dat het té gevaarlijk is om het kerkhof tijdens zo’n storm in het donker te betreden. Er zit niets anders op dan de Tuinfluiters een berichtje te sturen en ook op de voordeur plakt Ina de mededeling: ‘I.v.m. de weersomstandigheden vanavond géén aanlichting van het kerkhof’.
Er zijn deze dag twee vieringen gepland waarin we speciaal diegenen herdenken die ons het laatste jaar ontvallen zijn. De nabestaanden zijn, middels een persoonlijke brief, uitgenodigd. In de viering kunnen zij, na het noemen van de naam van hun dierbare, naar voren te komen om een kaars aan te steken. En als de uitvaart van hun dierbare in onze kerk heeft plaatsgevonden, kunnen zij na afloop het gedachteniskruisje mee naar huis nemen.
Het valt gelukkig nu nog mee met de wind en alle vrijwilligers die hun medewerking gaan verlenen aan de ochtendviering, komen op tijd bij het Willibrordushuis aan. Kosters, koffiedames, lector en een compleet Dames- en Herenkoor. Sommigen zijn voor de zekerheid gaan lopen of hebben voor extra houvast de rollator gepakt. Koffiedame Nel komt helemaal uit plan Oost gelopen, maar ze meldt wel dat ze het vanavond niet nogmaals zal wagen om de weg op te gaan.
Pastor Igno, die het afgelopen jaar bijna alle uitvaarten heeft geleid, gaat voor en in een goed gevulde kerk herdenken we onze overledenen. Na de dienst is er tijd voor ontmoeting en dan besef je dat je veel nabestaanden waarschijnlijk niet meer zult zien. Zo neem ik afscheid van de dochter van de familie Neefjes. Ria en Johan waren, zo lang ze konden, vrijwilligers en trouwe kerkgangers van onze parochie. De dochter woont niet in Heiloo en nu beide ouders kort na elkaar zijn overleden, is haar zorgtaak voorbij. De kruisjes die ze mee naar huis neemt symboliseren de verbondenheid tussen haar ouders en onze gemeenschap.
Voor de rest van de middag blijf ik op mijn post. Het is niet handig om heen en weer naar huis te gaan en ik heb een maaltijd mee voor in de magnetron. Diverse keren gaat de telefoon. Een zoon belt, dat hij de tocht vanuit Amersfoort naar Heiloo niet wil wagen en hij vraagt of wij het kaarsje voor zijn moeder willen branden, hij zal thuis hetzelfde doen. Enkele mensen bellen om te vragen of de viering wel doorgaat. Ik kan ze verzekeren dat ze welkom zijn en dat we er het beste van gaan maken.
Als ik even na zes uur beneden kom zijn Marion, Hanny en Petra van de Avondwakegroep de viering nog even aan het doornemen, samen met koster Piet. Leonie is bereid gevonden om als fluitiste, pianiste en organiste de viering muzikaal te omlijsten en Gerard zal de CD-muziek verzorgen. Femke heeft zich gemeld om ook vanavond de viering te streamen. U kunt dus beide vieringen nog terugzien via de link in de Nieuwsbrief van week 44. In een goede sfeer herdenken we, samen met vele nabestaanden en parochianen, opnieuw onze overledenen. We hopen dat de gedichten, de muziek, het noemen van de naam en het aansteken van een kaars eenieder wat troost en houvast mogen bieden.

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 12 november – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=gm03tWmDKw4
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers
 • Dinsdag 14 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 17 november – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 19 november – 10.00 uur
  Viering met Dameskoor
  o.l.v. parochianen
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=RGJr6JECwNU
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Gerard Schuijt, Johannes Hendrikus Hageman, Marianne van der Heijden-Belleman en Anton van der Heijden

 

Agenda

 • Maandag 13 november
  15.30 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Donderdag 16 november
  20.00 uur: De kracht van verbeelding door Jan Tulp in de Ontmoetingsruimte

 

 

Extra Nieuws

De kracht van verbeelding

In kunst, religie, spel, muziek, film en poëzie speelt verbeelding de hoofdrol.
Ze kunnen niet zonder.
Het is de kracht die nodig is om mens te worden,
het is de kracht die nodig is om samenleving te zijn.
Deze avond staan we stil bij wat verbeelding is.
Daarbij zullen vooral beeldende verhalen uit revalidatie en psychiatrie,
waar Jan Tulp als geestelijk verzorger werkzaam was, behulpzaam zijn.
Vanzelfsprekend komt daarbij aan de orde
hoe geloven verbeelding nodig heeft
en wat er gebeurt wanneer verbeelding ontbreekt.

Wie: Jan Tulp
Wanneer: donderdag 16 november, 20:00 uur
Waar: Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo
Bijdrage: vrijwillige bijdrage na afloop (contant)

 

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl