Nieuwsbrief week 47

Nieuws uit de Kerkstraat

“Mijn garage staat vol! Misschien hebben we wel een busje nodig om het weg te brengen. Kom je even kijken?” Aan de telefoon een enthousiaste parochiaan. Ze heeft naar aanleiding van een eerder ‘Kerkstraatje’, de hele familie ingeschakeld voor de kledingactie van dit jaar. Als ik even later in haar garage sta, zie ik het resultaat: 17 zakken vol. “Het is allemaal schoon en heel. Mijn zoon heeft het meeste bijgedragen. Hij werkt in Amsterdam in het stadhuis en heeft zijn collega’s ingeschakeld. Maar ook bij zijn clubs, de voetbal, de wieler- en tennisclub heeft hij over de inzameling verteld. Telkens als hij hier kwam had hij een zak of tas vol mee.” Het is inderdaad een heleboel en we besluiten om het niet naar het Willibrordushuis, maar rechtstreeks naar de kledingbank in Egmond te brengen. Gelukkig is een busje niet nodig en kunnen we het nog net in Nieks auto, met neergeklapte achterbank, vervoeren. Als we wegrijden worden we nagezwaaid door een met recht trotse parochiaan. In Egmond is het weer even zoeken naar de Kledingbank. De organisatie heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in een vroegere school. Bij de ingang staan de karren al klaar en met hulp van een medewerker zijn de zakken snel gelost. De eerste bijdrage aan de kledingactie is afgeleverd.
Enkele dagen later gaan er wéér enkele auto’s met goede gaven op weg. Op vrijdagmiddag komt bijna de hele werkgroep om de 201 schoenendozen in te laden en weg te brengen naar het inzamelpunt in Beverwijk. Er zijn zelfs aparte kratten getimmerd om de dozen droog te kunnen vervoeren in een aanhangwagen. De leden van de werkgroep hebben vele gezellige uurtjes met elkaar doorgebracht bij het controleren en plastificeren van de dozen en het vullen van bestelde dozen. Het was weer een feest en het resultaat overtreft wederom de verwachtingen. Misschien kan men in Beverwijk al iets zeggen over de bestemming, zodra die bekend is zullen we het u laten weten.
Nu de kleurige dozenwand weg is, kunnen de inzameldozen voor de herenkleding weer een plekje krijgen in de Kerkstraat. We wachten daar nog even mee, de officiële start van de inzameling voor de kledingbank Egmond is bij het begin van de Advent. Helaas hebben de pastores moeten besluiten om de gezamenlijke viering van de Eerste Adventszondag te laten vervallen. We zouden als parochie Bron van Levend Water eindelijk weer eens allemaal samenkomen. Er was al een liturgie gemaakt, de locaties zouden hun adventskaars meenemen en vooral zouden we elkaar weer eens kunnen ontmoeten. De laatste gezamenlijke viering was op 1 maart 2020 bij de eerste zondag van de Vastentijd.
Maar het mag niet zo zijn, de regels worden weer strenger en in de kerk zijn de banken weer om en om afgesloten met de kleurige koordjes. Ditmaal hebben we de zitplaatsen niet aangeduid met een groene stip. We hopen dat de kerkgangers zelf de verantwoordelijkheid nemen om op afstand van elkaar te gaan zitten. In de verklaring van het bisschoppencollege van 11 november is ook gevraagd of we in de binnenruimten een mondkapje willen dragen en de bisschoppen ‘houden er rekening mee dat de komende tijd verdere aanscherping van de coronamaatregelen nodig zal blijken’. We moeten dus nog maar niet al te veel plannen maken voor de komende maanden en per week kijken wat mogelijk is. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte.

Marieke Hoetjes

 

Einde schoenendoosactie 2021

Vrijdagmiddag 12 november hebben we met een auto en auto met aanhanger de 201 dozen die we dit jaar als parochie verzameld en gevuld hebben, naar Beverwijk gebracht. Daar worden ze per 10 in dozen gestopt en door de vrachtwagen meegenomen.
Ze gaan uiteindelijk naar de kinderen in Roemenië, die daar heel erg blij mee zullen zijn.
Aan dit resultaat is bijgedragen door geld te geven, lege schoenendozen te verzamelen, goederen te leveren (tennisballen, poppen, etc.), schoenendozen te versieren, vullen, na te kijken, en nog veel meer.
Wij willen iedereen die op wat voor een manier dan ook zijn bijdrage heeft geleverd om dit mogelijk te maken, heel hartelijk bedanken.
De voorraadkasten zijn zo goed als leeg, maar we hebben nu al weer zin om ons voor te bereiden op volgend jaar.
Met warme groet,
Schoenendoosactiegroep Willibrorduskerk

 

Vieringen

 • Zondag 21 november– 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Jac Verberne, Voor mijn dierbare echtgenoot: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, Cor Nielen en Afra Nielen-Bos
 • Woensdag 24 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 26 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zaterdag 27 november – 19.00 uur
  Eucharistieviering met zang van El Shaddai
  Voorganger: P. Bindels
 • Zondag 28 november – 10.00 uur – Eerste zondag van de Advent
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Wim de Backker, In herinnering aan: Arie Schaap, Annett en overleden familie, Hans Hageman, In liefdevolle herinnering: Harry Klaver, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman

 

Agenda

 • Dinsdag 23 november
  09.30 uur: Overleg verwarming
  20.00 uur: Overlegraad alle locaties in de Ontmoetingsruimte (met Corona-toegangsbewijs)
  24.00 uur: Deadline inleveren kopij kerstnummer parochieblad
 • Woensdag 24 november
  20.00 uur: Lezing ‘Vrouwelijke Componisten’ door Jan Bruin. (met Corona-toegangsbewijs)

 

 

Extra Nieuws

Verscherping Coronamaatregelen

De volgende corona-maatregelen gelden vanaf zondag 14 november
in de Willibrorduskerk en het Willibrordushuis:
• Anderhalve meter afstand houden.
• Mondkapjes bij binnenkomst en bij het verplaatsen.
• Alle hygiëne-maatregelen in acht nemen.
• Bij klachten thuis blijven.
• Voor het koffiedrinken na de viering en voor andere bijeenkomsten in het Willibrordushuis
(dus niet voor de reguliere vieringen) is een QR-code (Coronatoegangsbewijs) vereist.

Lezing Jan Bruin op Woensdag 24 November: ‘Vrouwelijke Componisten’

Op woensdagavond 24 november, 20.00 uur, zal Jan Bruin een presentatie verzorgen van composities van een aantal vrouwen uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanaf de middeleeuwse Hildegard von Bingen tot en met de hedendaagse Russische componiste Sofia Gubaidulina.
Ook klinkt muziek van o.a. Fanny Mendelssohn, Clara Schumann en Cécile Chaminade.
U bent van harte welkom, wel is een Corona-toegangsbewijs vereist.
Bijdrage voor de lezing is 3 euro.

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl