Nieuwsbrief week 48

Nieuws uit de Kerkstraat

“Dit is mijn één na laatste grote klus, voordat ik met pensioen ga!” Jan Rood staat midden in een lege Ontmoetingsruimte, klaar voor de grote operatie. Al het meubilair is in de Kerkstraat opgestapeld. Tiny Hulscher is druk bezig om de vilten onder de stoel- en tafelpoten schoon te maken. Jan neemt de vloer onder handen. Eerst grondig stofzuigen, dan schrobben met de machine, vervolgens met de waterzuiger al het sop weer van de vloer halen. Dan nadweilen om strepen te voorkomen. Als alles goed opgedroogd is, wordt begonnen met het aanbrengen van de waslaag. Vervolgens moet de vloer weer goed drogen en daarna kan hij uitgeboend worden. Tegen de avond hoeft er alleen nog te worden geboend en Jan wil er na het eten voor terugkomen. Maar daar steekt pastoor Bindels een stokje voor: “Eventueel vieren we de Mis morgenochtend wel in de kerk, het is nu echt tijd om wat rust te nemen”, zegt hij bezorgd.
De volgende morgen klinkt al vroeg het geluid van de boenmachine. In een klein uur wordt de vloer van de Ontmoetingsruimte van een prachtige glans voorzien. Met zijn allen ruimen we daarna, gemondkapt en wel, vliegensvlug de zaal weer in, inclusief altaar, microfoon, planten, tafels en stoelen. En terwijl de eerste kerkgangers binnenkomen kunnen we de kaarsen aansteken: mission completed! Intussen maakt Jan al weer plannen voor zijn allerlaatste klus, het boenen van de Kerkstraat. Dat zetten we voorlopig op januari, na de feestdagen. Zijn pensioen is dan al ingegaan, maar dat maakt de 84-jarige niet uit.
In de Kerkstraat is Alie Spaans binnen gekomen. Zij komt sinds kort elke woensdag naar de kerk om een kleine viering in Zorgcentrum Overkerck voor te bereiden. Ze mag daar met een beperkt aantal bewoners op donderdagochtend de opname bekijken, die de zondag daarvoor van de viering is gemaakt en op YouTube is gezet. Eerst werd er alleen gekeken, nu zorgt Alie dat er missaaltjes zijn en mag ze van pastoor Bindels ook communie uitreiken. Zo kunnen bewoners van Overkerck weer echt aan een viering deelnemen en dat is voor velen van hen een zegen.
In de viering-video’s van afgelopen tijd werd natuurlijk ook steeds aandacht gevraagd voor de Schoenendoosactie. En ook hierbij tonen de bewoners van Overkerck nu hun betrokkenheid bij de kerkgemeenschap. De activiteitenbegeleidster nam het initiatief om samen met de bewoners versierde schoenendozen te maken en te vullen. Afgelopen week werd er al een hele stapel gebracht en er zijn er nog meer in de maak. Zo werd de Schoenendoosactie dit jaar, ondanks of misschien dankzij de omstandigheden een bron van verbondenheid. We zullen de kraam en vooral de super enthousiaste leden van de werkgroep missen de komende tijd.
De familie Rood is, samen met Tiny, ondertussen gewoon doorgegaan met het wekelijkse werk. De toiletten worden schoongemaakt en de hele Kerkstraat wordt gezogen. De keuken wordt gedweild en de planten krijgen water. En natuurlijk is er ook even tijd voor een kopje koffie op afstand. Maar de datum staat vast: per 1 januari dragen Jan en Christine de meeste klussen over. Jan gaat echt met pensioen en Christine doet alleen nog wat lichte klusjes. Tiny zal de schoonmaak van de toiletten overnemen. Hoe het met de andere werkzaamheden gaat, we wachten het af, misschien voelt u zich geroepen?

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Zondag 22 november – 10.00 uur Christus Koning (reserveringskaarten)
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, In liefdevolle herinnering: Jan Zoon, Overleden ouders Ligthart-Berger, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Piet Out en dochtertje Aafke-Jakoba Out, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 25 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 27 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 29 november – 10.00 uur (reserveringskaarten)
  Eucharistieviering
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Voor levende en overleden familie Kuijpers, Anton van der Heijden, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Wim de Backker, Johannes Hendrikus Hageman, Martinus Janssen en zegen over zijn gezin
 • – 14.00 uur besloten viering van de Eerste Communie, met Kinderkoor
  Voorgangers: P. Bindels en H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Jan Apeldoorn en overleden familie Apeldoorn-Huibers

Agenda

 • Dinsdag 24 november
  Deadline kopij parochieblad Kerstmis
 • 09.00 uur: Parochiecoördinatorenoverleg
 • 14.00 uur: Ontmoetingspastoraat

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl