Nieuwsbrief week 5

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is een zonnige dinsdag, half januari. Zoals vaak op dinsdag is Astrid Wittebrood, de parochiecoördinator, de hele dag aanwezig in de pastorie. Ze is onlangs, voor de winter, in een kamer op de eerste verdieping neergestreken. De grote zalen beneden zijn moeilijk warm te krijgen en boven zijn de kamers kleiner. In het kader van energiebesparing zitten we allebei met dichte deur, want in de gang is het ijskoud. Zo nu en dan sprint één van ons naar beneden om een afdruk uit de printer te halen.
Er is meer gestommel op de trap. Vandaag is firma Kösters begonnen met het vervangen van alle lampen door LED-verlichting. Eerst is de zolder aan de beurt. Alleen daar zijn al 11 verschillende lichtpunten waarvan de armaturen vervangen moeten worden, plafonnieres, TL’s en lichtbakken. Voor elk armatuur is er een LED-uitvoering beschikbaar, met mooi, rustig en helder licht. Een hele verbetering zowel in verbruik als in lichtopbrengst.
Begin van de middag gaat de bel van de voordeur. Ik weet niet zeker of Astrid beneden is, dus ik ga de trap af om open te doen. In de verte hoor is dat Astrid iemand heeft binnengelaten en dat een dame informeert of Marieke er is. “Ik ben zo geschrokken! Maar gelukkig is het goed afgekomen”, hoor ik haar zeggen. Ze loopt met haar rollator verder de Kerkstraat in en kijkt ons aan: “Ik ben op het kerkhof in de brand gevlogen!”. Dan zien we het, haar haar is aan één kant een beetje verschroeid en er zitten twee grote gaten in haar jas waar de vulling door naar buiten komt. Ze wrijft over haar gezicht: ”Het begint een beetje pijn te doen, ik ben zo enorm geschrokken!”
Dan komt het hele verhaal eruit. Ze was op weg om een boodschap te doen en ging, zoals vaak, even langs het graf van haar man om een nieuw graflicht neer te zetten. Toen ze vooroverboog om de pit aan te steken ging ze iets te ver naar voren en haar sjaal raakte het vuur. In een mum van tijd vatte de sjaal vlam en ook haar jas ging branden. Dankzij haar tegenwoordigheid van geest begon ze de vlammen meteen uit te slaan en trok ze de sjaal vliegensvlug van haar hals om hem op de grond uit te trappen. “Oh, wat ontzettend stom van me… Kan ik hier misschien een sjaal lenen die ik over mijn jas kan doen, dan valt het niet zo op….”
We zijn even verbluft maar dan proberen we toch eerst te ontdekken of ze niet gewond is. De verschroeide haren zijn geen probleem, maar haar gezicht zou wel schade kunnen hebben. Er is niet veel aan te zien, toch vragen we voor alle zekerheid of ze even wil gaan zitten. In de koelkast in de keuken blijken zakjes met ijs in het vriesvak te liggen, waarschijnlijk bedoeld voor dit soort gevallen. En zo zitten we even later gedrieën aan tafel, terwijl de wang met het ijs in een theedoek wordt gekoeld.
Als de schrik wat gezakt is en de parochiane aanstalten maakt om weer naar huis te gaan, raden we haar toch aan om even de huisarts te raadplegen. Je weet het immers nooit met brandwonden. Je denkt dat het wel meevalt en even laten staan de blaren op je huid. Met onze goed raad en een vergeten sjaal die al een tijdje verweesd aan de kapstok hing gaat ze naar huis. “Het gaat weer prima hoor. En met die sjaal loop ik niet zo in de gaten. Ik zal wel aan een nieuwe jas moeten…”
De volgende dag komt zij nog even langs om te melden dat de dokter heeft gekeken en dat alles goed gaat. Ze brengt twee lekkere appeltaartjes mee voor de vrijwilligers. Een pak van ons hart dat het zo is afgelopen. Een ongeluk ligt in een klein hoekje….

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 29 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Samenzang
  Voorganger: R. Hoogenboom
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=ahcwsbBYfa8
  Gebedsintenties:Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Arie Schaap, dochter Annette en overleden familie, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, Jac Verberne
 • Dinsdag 31 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 3 februari – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 5 februari – 10.00 uur
  Woord- ern Communieviering met Herenkoor
  Voorganger: M. Nagtegaal
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=NiOOjCuo44I
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Will Lumens-Borst, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot

 

Extra Nieuws

Op adem komen in de buurkerk van de abdij

Aan het einde van de Abdijlaan staat een mooi kerkje,
het is de ‘buurkerk’ van de Abdij van Egmond.
Daar vinden op maandagavonden, op initiatief van de Abt en de broeders van de Abdij,
iedere 14 dagen bijeenkomsten plaats.
Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar op zoek
naar ontmoeting, inspiratie en bezinning.
Rondom licht, zang en elkaar, luisteren naar een verhaal en misschien wel aanvullen.
Ontdekken dat we die oeroude verhalen zelf meemaken, steeds weer.
We maken elkaar daarvan deelgenoot en sluiten af met een kopje koffie of thee.

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op
maandag 30 januari; 13 en 27 februari; 13 en 27 maart.
De werkgroep ‘Op adem komen’ heet u van harte welkom!
Marlies Bras, Jacqueline Grossat, Bart de Vries, Nico Knol en Marius Prein

 

Samen Koken Samen Eten

Op de eerste donderdag van de maand is er gelegenheid
om samen te eten in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo.
Het driegangenmenu kost, inclusief koffie of thee na afloop, € 5,- .
Een glas wijn of frisdrank € 1,50.
We beginnen om 18.00 uur.
Met diëten wordt rekening gehouden.

Wanneer: eerste donderdag van de maand v.a. 5 januari; 18.00 uur
Opgeven: tot de dinsdag voorafgaand aan de maaltijd, 20.00 uur,
bij Gina Timmerman: 072-8795384 of g_timmerman50@kpnmail.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl