Nieuwsbrief week 50

Nieuws uit de Kerkstraat

Mee gaan met de tijd

Als kerk vinden wij dat we mee moeten gaan met de tijd. En dan bedoel ik het digitale tijdperk. We zijn al heel vooruitstrevend met onze laptops, met ons boekhoudsysteem, met ons ledenbestand, en daar waar mogelijk met het digitaliseren.
Afgelopen jaar kwam vanuit het Bisdom de vraag of er mensen bereid waren hun kennis over DocBase (ledenadministratie) met andere parochies te delen. Aangezien ik, een aantal jaren geleden, ook aan de voorkant heb meegewerkt om de ledenadministratie vorm te geven, vond ik dit een leuke uitdaging. Nadat ik me had aangemeld kreeg ik al snel bericht dat we op 26 februari jl. een zoomsessie zouden hebben met de heer Olivier en mevrouw Smits van het Bisdom. Een zoomsessie omdat het onmogelijk was elkaar live te ontmoeten vanwege de pandemie.
De eerste keer is vreemd om elkaar te zien op een schermpje maar het is verbazingwekkend hoe snel dat went. Al met al hadden vier mensen zich aangemeld en met zijn zessen hebben we gebrainstormd hoe dat vorm moest krijgen. Al snel wisten we dat de heer Olivier degene moest zijn die contact moest leggen tussen een parochie en een van ons. In meerdere gevallen is dit gelukt en hebben we enkele parochies op weg geholpen.
In de module van het ledenbestand zit ook een module begraafplaatsbeheer. De info van een overledene of een rechthebbende kan je zo uit de ledenadministratie maken en zo is de koppeling snel gemaakt. Als je het weet is het allemaal makkelijk maar er zijn nog heel wat parochies die hun oude programmatuur niet los willen of kunnen laten. En dat is jammer want het is zo mooi als je alles in een systeem hebt staan. Voor ons werkt het in ieder geval super goed.
De nieuwe systemen werken in de cloud, heel handig want je kan overal waar je maar wilt inloggen en er kan oneindig veel in deze database toegevoegd worden. Daarom zijn we nu bezig alle begraafdossiers, die in de loop der jaren keurig in mappen zijn opgeborgen, in te scannen en te uploaden naar het programma DocBase. We hebben een dame bereid gevonden om deze klus op zich te nemen en er zijn al heel wat uren in gestoken. Tevens hebben we aan een parochiaan gevraagd of die van alle graven op de Willibrordushof een foto wilde maken en ook deze foto’s kunnen toegevoegd worden. Want hoe mooi is het als we in een oogopslag kunnen zien wat de geschiedenis is van een graf, wie liggen er in een graf, hoe lang loopt het grafrecht nog, wie is de rechthebbende? Alles maar dan ook alles kunnen we in de module terug vinden. De dame in kwestie heeft al bijna 20 mappen ingescand, nog een paar jaar/mappen te gaan en dan is onze begraafplaats in zijn geheel digitaliseerd.
De poule vanuit het Bisdom heeft het hele jaar gedraaid maar de laatste sessie vond eind november plaats en helaas moeten we in een andere vorm verder gaan. Blijkbaar is ons werk aan de voorkant best wel goed geweest en hebben we meegewerkt aan een eenvoudig ledenprogramma waar over het algemeen goed mee te werken is. Waar in het begin heel veel vragen binnenkwamen via de helpdesk moeten we nu concluderen dat dat er al minder worden. Kortom het ledenprogramma werkt waarschijnlijk naar behoren. Volgend jaar zullen we eens per kwartaal nog vergaderen. Als dank voor onze inzet ontvingen wij een prachtige bos bloemen en heerlijke bonbons.
Wat ook nog leuk is te vertellen is dat we sinds kort een pinapparaat hebben. Pinnen kunt u doen voor bijvoorbeeld de aankoop van de prachtige kerstkaarten die in het rekje staan, voor een collecte, voor een kerkbijdrage, voor een kaarsje. Maar ook ziet u in de Kerkstraat een QR code hangen. Deze kunt u scannen met uw mobiel en kunt u een, door u ingevuld bedrag, overmaken. Vraag er gerust naar, wij helpen u graag.
Ook dit vinden wij weer een goed aanvulling op het digitale tijdperk.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 12 december – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Annie Schut-Zijp, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Maria Adelaar-Schoemaker, Gerrit Eijkel en Riet Eijkel-Nielen, Johannes Hendrikus Hageman, Jan van der Laan en Walther Hesselmans
 • Woensdag 15 december– 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 17 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 19 december – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Uit dankbaarheid bij het 50-jarig huwelijk van Jaap en Patricia Langedijk, In herinnering aan Arie Schaap, Annett en overleden familie, In liefdevolle herinnering: Arie van Twuijver, Vanessa Overbeek-van Twuijver en Jacques Overbeek, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman

PS
de Kerstbijeenkomst die gepland stond voor zaterdagavond 18 december, 19.00 uur,
vervalt wegens de ‘avond-lock-down’.

 

 

Agenda

 • Dinsdag 14 december
  14.00 uur: Parochiebestuursvergadering

 

Extra Nieuws

Kerststukjes en kerstpakketten: Acties van de Caritas werkgroep

Wij bestellen elk jaar kerststukjes bij de plantenkassen van de GGZ.
Die worden door medewerkers van de Buitenkans zelf gemaakt
en door ons gratis uitgedeeld na de vieringen van vrijdag 17 dec en zondag 19 dec.
met als motto: “ga eens langs bij een eenzame medemens” Warm aanbevolen!

Mocht u een kerstpakket ontvangen van uw bedrijf of bevriende relatie
en dat graag aan iemand anders willen doneren
voor wie het een dankbare aanvulling op een minimum inkomen is,
dan is uw pakket meer dan welkom op het secretariaat
in het Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo.
Ook losse producten (kerststol, levensmiddelen) zijn van harte welkom.
Kunt u ze niet zelf brengen
dan is een belletje naar 072-5330906 ook voldoende om het op te laten halen.
Het secretariaat van de kerk zorgt dat wij als CWH
op de hoogte worden gebracht van de binnengekomen goederen.
Wij als CWH vullen uw kerstpakket aan met zelf ingekochte producten uit de supermarkt
zodat er voor iedere gezinssamenstelling voldoende producten inzitten
om hen een aantal gezellige kerstdagen te bezorgen.
Wij kijken daarbij goed naar religie en gezinssamenstelling.
In de week voor de feestdagen brengen wij de pakketten
hoogstpersoonlijk langs bij mensen van wie wij weten dat ze er erg blij mee zijn.
Daar komen nog steeds elk jaar mensen bij!
Mocht u ook nog iemand kennen in uw directe omgeving die dit goed kan gebruiken
laat het ons weten via cwh.heiloo@gmail.com
Dit jaar gaan wij de pakketten samenstellen en uitgeven 2de helft week 50, vanaf 15 dec.
Wij hopen dat u in de gelegenheid bent om voor die tijd uw bijdrage af te geven.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl