Nieuwsbrief week 51

Nieuws uit de Kerkstraat

Een goeie buur
Dat een goede buur beter is dan een verre vriend gaat natuurlijk niet altijd op maar wij, als Willibrorduskerk, mogen ons in de handen knijpen. Zeer waardevol deze mensen en we zijn dan ook blij dat we het zo met ze getroffen hebben. Over een aantal buren kan ik iets vertellen in deze nieuwsbrief maar ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn waar ik iets over kan schrijven maar dat doe ik een andere keer. In deze tijden waarin we het ene bestelbusje na het andere bestelbusje door ons dorp zien rijden om spullen bij mensen te brengen moeten wij, als kerk, ons er af en toe ook schuldig aan maken. Denk bijvoorbeeld maar aan de misboekjes die we om de zoveel tijd moeten bestellen en die dan per koerier bij ons geleverd worden. Of de Samen Kerk boekjes of de handdoekjes voor het toilet. Nou zijn we wel heel vaak aanwezig maar er zijn momenten dat er niemand in het pand is. En ja soms komen de bezorgers op zulke momenten. Vaak lopen zij dan even naar de witgoed/elektra winkel aan de overkant om te vragen of zij het pakketje daar mogen afleveren. Gelukkig is dat nooit een probleem. Dit laten zij weten door een briefje bij ons in de bus te doen met de mededeling dat het pakket aan de overkant afgeleverd is. De volgende dag kunnen wij het zo ophalen met dank aan de eigenaar van de wit goed/elektra winkel.
Zo kwam er ook eens een bezorger op een woensdagmiddag, Marieke en Paul waren die middag ook op tijd weg. Een dame van de overkant (we noemen geen namen) stond bij toeval voor haar raam en had in de gaten dat bij ons een bezorger aan de deur stond met een paar dozen. Er werd niet open gedaan en de dame, kordaat als zij is, liep vanuit haar woning naar de kerk en vroeg of zij iets kon betekenen. De bezorger wilde graag van de dozen af en aanvaarde haar aangeboden hulp. De dozen werden naar de overkant gebracht met de belofte dat zij ze naar de kerk zou brengen als zij weer licht zag branden. Zo gezegd zo gedaan, op de woensdagavond repeteerde de Brug en omdat het vroeg donker is, staan de lichten al op tijd aan. En de dame in kwestie nam weer de moeite om met de dozen naar de overkant te lopen en de dozen aan een koorlid te overhandigen.
De ochtend erna kwam Marieke in kantoor met de vraag of ik iets van die dozen afwist? Nee ik had er geen weet van totdat de dame van de overkant binnen kwam en dit hele verhaal in geuren en kleuren vertelde. En zo loste de vraag zich weer op.
Dan hebben we nog de bloemenwinkel aan de overkant. Al een aantal jaren hebben we een “deal” met de dames van de bloemenwinkel. Zij mogen op ons terrein bloemenkarren stallen en in ruil daarvoor verzorgen zij de bloemen die bij ons op de koffietafel staan. Het is u vast wel eens opgevallen. Wekelijks komt een dame van de bloemenwinkel controleren of de bloemen er nog goed uitzien en bij enige twijfel gaat de vaas met de oude bloemen mee naar de winkel en een kwartiertje later staat de vaas met verse bloemen weer op de tafel. Veel complimentjes krijgen we hier over, ze staan er ook altijd prachtig bij.
En zoals u al eerder heeft gelezen heb ik inmiddels bij mijn werkplek een paar beneden buren erbij gekregen. Al eerder heb ik geschreven dat Pastor Paul in de “vroegere” vergaderkamer zijn kantoor heeft. Dit kantoor is inmiddels ingericht en soms tref ik het, wanneer ik in de ochtend kom, dat er al licht brandt. Meestal is dat op de dinsdag en de woensdagmorgen het geval want dan is Astrid Wittebrood ook al vroeg in het Willibrordushuis aanwezig. Voor mij heerlijk binnenkomen want de koffie staat dan weer voor me klaar. De prangende dingen worden onder het genot van een kop koffie en een kop thee doorgenomen en daarna gaat een ieder weer aan de slag, Paul in zijn kantoor, en Astrid Wittebrood in de andere kamer (de bibliotheek is veranderd naar kantoor ruimte) en mijn persoon blijft gewoon op haar vertrouwde plaats zitten.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Zaterdag 12 december – 19.00 uur (reserveringskaart benodigd)
  Eucharistieviering met zang door Nieuw Ensemble
  Voorganger: P. Bindels
 • Zondag 13 december – 10.00 uur (reserveringskaart benodigd)
  Eucharistieviering
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Annie Schut-Zijp, Truus Kraaijer-van de Velden, Joop Admiraal, Maria Adelaar-Schoemaker,
  Ter herinnering aan: Co Smit, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Johannes Hendrikus Hageman
  Woensdag 16 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 18 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 20 december– 10.00 uur (reserveringskaart benodigd)
  Woord- en Communieviering
  Voorganger: H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  Jopie en Tineke Ligthart, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Arie Schaap en overleden dochter Annet en overleden familie, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Arie van Twuijver, Vanessa Overbeek-van Twuijver en Jacques Overbeek, Johannes Hendrikus Hageman, Jan Bakker, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling

Extra Nieuws

Viering zaterdag 12 december aanvang 19 uur

Aanstaande zaterdag 12 december is de eerste viering ‘nieuwe stijl’,
bedoeld voor ‘de wat jongere kerkgangers’. Maar natuurlijk is iedereen (tot in totaal 30 personen) welkom. Voorganger is pastoor Paul Bindels. De zang wordt verzorgd door een ‘Nieuw Ensemble’, bestaande uit enkele parochianen o.l.v. Zana Naidionova en Marja Kraakman.
Ook voor deze viering zijn reserveringsbewijzen vereist. Ze zijn af te halen in het secretariaat op werkdagen tussen 9 en 12 uur.
De aanvang van de viering is om 19 uur.

Kerstconcert zaterdag 19 december aanvang 15 uur

Nu Kerstmis dichterbij komt, willen wij u graag helpen om in kerststemming te komen: het kerstgevoel en de warmte van het kerstfeest met u te delen…..via muziek. Daarom nodigen wij u graag uit voor een kerstconcert in onze Willibrorduskerk, dat op zaterdag 19 december van 15-16 uur plaats vindt. U kunt die middag genieten van sfeervolle internationale kerstliederen, afgewisseld met instrumentale muziek. Het concert wordt verzorgd door het Vocaal Ensemble, bestaande uit Marjon Schaap, Leonie Hennekens, Hans Spaans en Ton van der Veldt o.l.v. Zana Naidionova. Het kerstverhaal wordt door Alie Schaap verzorgd. Bij het concert kunnen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Wilt u zich daarom vooraf een reserveringsbewijs afhalen in het secretariaat, vanaf 8 december op werkdagen van 9-12 uur. OP=OP!
De toegang is gratis. We zouden het heel fijn vinden als u na afloop wilt bijdragen in de kosten van dit kerstconcert.
U bent van harte welkom en we zien uit naar uw komst!
Zana Naidionova

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl