Nieuwsbrief week 52

Nieuws uit de Kerkstraat

In de Kerkstraat is een mevrouw binnengekomen met een grote tas vol kleding. Bij de bank met de dozen voor de kledinginzameling blijft ze staan en begint de kleding te sorteren. Als ik haar bedank zegt ze: “Graag wil ik ook nog wat kaarten kopen”. “Kopen hoeft niet hoor”, reageer ik, “vorig jaar hebben we de kaarten voor een klein bedrag verkocht, maar toen zijn alle vieringen op het laatste moment afgelast. Dit jaar willen we daarom geen geld vragen”. Verbaasd kijkt ze me aan en wijst naar de standaard met de zelfgemaakte kerstkaarten. “Je kunt nu toch ook pinnen?” Dan begrijp ik pas wat ze bedoelt en even later zie ik dat ze een stapeltje kaarten heeft uitgezocht en Astrid de pintransactie regelt.
Die middag is er lekker even tijd om de kerstboom in de Kerkstraat te gaan versieren. De firma Koet heeft een prachtige boom geleverd en afgelopen zaterdag is hij door de Klussenclub in een kuip met zand geplant. De doos met versiering komt van zolder en de inhoud roept altijd weer herinneringen op. In de loop der jaren is het ballenassortiment aangepast aan de basis collectie: de bijna antieke goudkleurige kerstballen van koster Jos Hoogenboom. Sommige zijn wat getekend door de tijd, vlekkerig en een beetje gammel in de ophanging. Maar als ze eenmaal tussen de nieuwere ballen hangen valt dat absoluut niet op. Terwijl ik zo rustig bezig ben, parkeert er een auto op het plein vlak voor de deur en even later stappen Jan en Theo, leden van de Caritas Werkgroep binnen. Met handige uitklapbare karretjes beginnen ze de vracht uit de auto binnen te rijden, tot achter in de Kerkstraat: dozen vol mandarijnen, kerststollen, pakken koffie, conserven enzovoort. De koelkast biedt plaats aan 45 kuipjes roomboter. Er is ook een stapel rood karton bij, waaruit 45 kerstpakket-dozen gevouwen kunnen worden.
De volgende dagen wordt er door de voltallige werkgroep hard gewerkt om alles in te pakken. Voor elk adres is er een eigen ‘recept’. Gaat het om een alleenstaande, om een groot gezin, om mensen die bijvoorbeeld geen varkensvlees eten? Uiteindelijk staan alle dozen klaar voor vervoer en woensdag, eind van de middag, komt er nog meer hulp om alles rond te brengen. Auto’s worden volgeladen en dan gaan Joukje, Ans, Jan, Theo en hun assistenten het dorp in. De reacties zijn hartverwarmend, de mensen zijn verrast en reageren met vreugde: “Is dat voor mij? Dat had is nooit verwacht!”
Later in de week komt Theo al weer aanrijden met een volgeladen auto. Ditmaal zijn het kratten met kerststukjes die hij net heeft opgehaald bij De Buitenkans op het terrein van de voormalige Willibrordus Stichting. Na twee keer rijden is alles overgebracht. De klaptafels die onder het raam van het kantoor zijn neergezet dienen als toonbank. Die vrijdag komen Ans en Joukje om op elk stukje een klein kaartje te prikken: ‘Een lichtpuntje in deze donkere dagen, Caritas Werkgroep Heiloo’. Aan de kerkgangers die net de ochtendviering hebben bijgewoond kunnen ze alvast de eerste exemplaren meegeven: voor hen zelf of voor iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken. En al kunnen we dit jaar de kerst weer niet vieren zoals we graag zouden willen, al deze acties kunnen gelukkig nog ongehinderd doorgang vinden.
Marieke Hoetjes
 

Vieringen

 • Vrijdag 24 december – 15.00 uur (géén plaatsen meer beschikbaar)
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Conny van der Zwaag-Henning, Annie Schut-Zijp, Wim Kager, In liefdevolle herinnering: Harry Klaver, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, Gerrit en Annemarie Kroon-Hoogland, Nellie Limmen-Kroon, In liefdevolle herinnering: Pierre Bussen
 • Zaterdag 25 december – 10.00 uur – Eerste Kerstdag (géén plaatsen meer beschikbaar)
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Wim de Backker, Conny van der Zwaag-Henning, Coby Jazet-Crone, Jaap en Corrie Tervoort, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Marcel Meijering, Wim Kager, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers, Miep Luijckx, Piet Appelman en zegen over zijn gezin, Gerrit Eijkel en Riet Eijkel-Nielen, Jan Hoetjes en Catharina Hoetjes-Erkamp, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Gerrit en Annemarie Kroon-Hoogland, Nellie Limmen-Kroon, In dierbare herinnering: Gré Kraakman-de Koning en Kees Kraakman, In liefdevolle herinnering: Henk Spaans en Atie Spaans-Kamp, Cor Wijnkoop en kleindochter Merle, In dierbare herinnering: Anna Velseboer-Willems en Martinus Velseboer, Martin Sengers en Martha Sengers, Jac Verberne
 • Zondag 26 december – 10.00 uur – Tweede Kerstdag (er zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar)
  Eucharistieviering
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Marcel Meijering, Hans Hageman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Arie van Twuijver, Vanessa Overbeek-van Twuijver en Jacques Overbeek
 • Woensdag 29 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 31 december – 10.00 uur – Oudjaar
  Oudejaarsviering met zang
  Voorganger: P. Bindels
 • Zaterdag 1 januari 2022 10.30 uur – Nieuwjaarsdag (toegangskaart vereist *)
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  Jac Verberne, In dierbare herinnering: Gré Kraakman-de Koning en Kees Kraakman, In liefdevolle herinnering: Henk Spaans en Atie Spaans-Kamp, In dankbare herinnering: Michaël van Velzen en Anna Maria van Velzen-Vermorken, In liefdevolle herinnering: Louw Jonker en Corrie Jonker-Kaandorp
 • Zondag 2 januari – 10.00 uur (toegangskaart vereist *)
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Fenny de Koning-Wennekes, Wim Kager, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever 

  *) Toegangskaarten voor 1 en 2 januari zijn vanaf maandag 27 december verkrijgbaar bij het secretariaat

 

Extra Nieuws

ADVENTSACTIE 2021

Tijdens de adventsperiode – de periode van vier weken voorafgaand aan Kerstmis – vragen we via de Adventsactie aandacht voor de hoop.
Hoop op de komst van het Licht. Hoop op een betere wereld. Hoop dat iedereen kan delen in overvloed en dat op een dag alle mensen een waardig leven kunnen leiden.
Hoop is nooit vanzelfsprekend. Daarom vertellen we verhalen van mensen die met hun toewijding en hun liefde een verschil maken.
Hoopvolle ontwikkelingen rond de zorg voor moeders en jonge kinderen In 2019 was de kindersterfte gedaald tot het laagste punt ooit. Bij moeders daalde het aantal sterfgevallen met meer dan een derde ten opzicht van 1990. Het helpt dus enorm deze belangrijke, kwetsbare groep te steunen met concrete hulp en dat geeft hoop!
Adventsactie steunt dit jaar vier projecten die zich richten op goede, bereikbare zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap, de bevalling en de periode erna. U kunt er meer over lezen op de website www.adventsactie.nl
Wilt u een van deze projecten steunen? Uw bijdrage is enorm welkom. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie.

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl