Nieuwsbrief week 6

Nieuws uit de Kerkstraat

Kerkbalans

Zoals u heeft gezien is de folder van de Kerkbalans bij alle hoofden van een gezin, die bij ons in het ledenbestand staan, in de bus gevallen. Elk jaar is het weer een hele uitdaging om de folders op tijd klaar te hebben, te voorzien van een brief en van een adres etiket. Voor de tweede maandag in januari had de heer Jan IJpelaan aan een aantal mensen gevraagd of zij de adresetiketten op de folders wilden plakken. Enthousiast kwam hij vertellen dat ze allemaal “Ja” hadden gezegd. In de Kerkstraat hadden we alles al klaargezet, alles coronaproef.
Als het 9 uur is, is er tot mijn verbazing nog maar één persoon. Ook zij is verbaasd want ze had begrepen dat er 6 personen benaderd waren. Aan Jan konden we het niet vragen want die was juist deze maandag, door omstandigheden, later dan normaal.
10 over 9, het belletje van de deur gaat en daar komt gelukkig nummer twee binnen lopen, echter met de mededeling dat 4 mensen zich hebben afgemeld wegens quarantaine. O, o, o, wat nu gedaan? Twee mensen en ruim 4.500 folders stickeren dat wordt nachtwerk. Mijn persoon besloot om een handje te helpen, Gerard bood zich spontaan aan, en ook Ina kwam al snel een stapel folders en stickers halen. De vrouw van de heer Baltus gebeld en ook zij kwam al spoedig. Dat was nummertje 6.
Al snel werd nummer 7 (Astrid Wittebrood) uit het kantoor vandaan geplukt en ook zij heeft haar steentje bijgedragen. Maar Gerard zou Gerard niet zijn als hij bij de koffieronde van de tuinfluiters niet zou vragen of er iemand bereid was om mee te helpen, laat nou twee mensen aanschuiven! Dus zo zaten we opeens met zijn negenen. Maar ook aan de Kerkwerkers durfde Gerard het te vragen en zo zaten we opeens met zijn 10-en. Er kwam zelfs een 11de persoon bij want op die maandagochtend kwam een chauffeur al zijn wijk halen maar ja die was door alle consternatie nog niet gereed. Hij mocht er op wachten en zijn reactie daarop was: “nou als ik er toch ben kan ik net zo goed even mee helpen”. Zo gezegd zo gedaan, er werd een tafel vrijgemaakt (zo blij dat de Kerkstraat zo groot is!) en daar zat de meneer. En rond 11 uur mochten we zelfs de 12de persoon (Jan IJpelaan) verwelkomen.
Hoe geweldig is dat! Van 1 naar 12 mensen! Geweldig! Iedereen die heeft mee geholpen wil ik dan ook van harte bedanken want zonder jullie had het nog wel eens een latertje kunnen worden. Met zoveel hulp konden we om half 1 zeggen dat alles klaar en opgeruimd was. Super! Als ik dinsdagmorgen de Kerkstraat inloop zie ik dat de chauffeurs de meeste kratten al opgehaald hebben. De chauffeurs leveren de pakketjes weer af bij de lopers en zij brengen de folder bij u in de bus. Het is een geoliede machine.
Misschien vraagt u zich wel eens af hoe wij aan de adressen komen?
Vroeger kregen wij de gegevens door van de gemeente maar vanaf 1994 krijgen wij het door van de SILA. Dit staat voor Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie en is opgericht ter ondersteuning van de administraties van de deelnemende kerken. In 1994 verdween de vermelding van kerkelijke gezindte uit het bevolkingsregister. Dat was een beslissing van de overheid. De regering vond het niet langer nodig om bij te houden wie lid zijn van een kerkgenootschap. Dat was vervelend voor de lokale kerken in Nederland en de kerken kwamen met een oplossing: de SILA en de SILA stip. De gemeenten kunnen aan die stip niet zien bij welk kerkgenootschap iemand hoort, zij verstrekken alleen aan de SILA gegevens over die burger. Bij de SILA weet men wel wie bij welke kerk hoort en zo kan de SILA de mutaties doorsturen naar de betrokken kerk. Als wij deze gegevens binnen krijgen, gaan wij ervan uit dat het allemaal klopt. Elke nieuwe parochiaan die in onze parochie komt wonen, krijgt van ons een schrijven, we heten diegenen welkom in onze parochiegemeenschap. Tevens wordt in deze brief vermeld dat, als men het niet op prijs stelt om post van ons te ontvangen, zij dit door kunnen geven aan de administratie.
Dit even in het kort hoe wij nu aan de adressen komen van de mensen die in ons ledenbestand staan.
Mocht u er nog vragen over hebben, weet dat u altijd welkom bent. Alle ochtenden zijn we in kantoor aanwezig.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

 

Vieringen

 • Zondag 6 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Fenny de Koning-Wennekes, Hans Hageman, Jac Verberne
 • Woensdag 9 februari – 09.30 uur
  Rozenhoedje in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 11 februari – 09.30 uur
  Gebedsviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 13 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Maria Adelaar-Schoemaker, Wim Kager, Johannes Hendrikus Hageman

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl