Nieuwsbrief week 8

Nieuws uit de Kerkstraat

Al bijna 8 weken leven we al weer in het jaar 2022. Je zou het bijna vergeten, want wat zitten we in een rollercoaster.
Dat er de afgelopen 8 weken veel is gebeurd dat moge duidelijk zijn. We hebben allemaal de mededelingen over/van pastor Helsloot gehoord, we leven met hem mee en steken een kaarsje voor hem aan.
We weten dat hij in goede handen is bij beide Mariekes en de zorg en wij vinden het fijn dat we meerdere keren per week even bijgepraat worden. Namens pastor Helsloot willen wij u allen bedanken voor uw medeleven, de tal van kaarten en attenties die hij van u ontvangen heeft. Pastor Helsloot laat weten dat hij met de gemeenschap verbonden blijft en dat hij ons, U, in zijn gebeden meeneemt.
Half januari kwam de mededeling van pastor Paul Bindels die om gezondheidsredenen een grote stap terug moet doen. Heel jammer, maar wel heel blij zijn wij met het feit dat hij de zondagvieringen, vooralsnog, wil blijven doen. En zo komt er heel wat op ons bordje terecht en komen we er achter dat er achter de schermen heel veel werk wordt verzet. Als alles normaal gaat, heb je daar geen erg in, maar juist in zulke tijden kom je er weer achter dat ieder een eigen plek heeft in het grote geheel.
In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over de maandagochtend waarop de Kerkbalansfolders bestickerd moesten worden en hoe we van een persoon naar 13 personen gingen. Naar aanleiding van dit stukje hebben we diverse reacties ontvangen. Mensen kwamen langs om er over te praten en meerdere mensen boden spontaan hun hulp aan. Nou hoe leuk is dat! Zo fijn dat mensen met ons meedenken, een helpende hand willen uitsteken, ik vind het geweldig. Er kwam zelfs een dame die als gastvrouw in kantoor wil helpen. En ook dat is zo welkom, want op de donderdag zit ik vaak alleen en je zal altijd zien dat juist op die ochtend veel gebeurt. Ze gaf aan dat ze niet elke week kan maar uiteraard is dat geen probleem. Ze weet dat ze altijd welkom is en groot was mijn verbazing toen ze gelijk de eerste de beste donderdag binnen kwam wandelen. Super….
Die morgen kwam het helemaal goed uit want de camera voor de live stream zou geïnstalleerd worden. Rond half 11 kwamen de mannen van het kleinste computerwinkeltje van Heiloo binnen met hun spullen. Half december waren ze ook geweest met een camera maar deze kon de toets der kritiek niet doorstaan. Het beeld was van dusdanige kwaliteit dat we daar geen genoegen mee konden nemen. Het was niet scherp, er waren donkere randen, nee dat was een flinke tegenvaller. De boel werd weer ingepakt en er zou een nieuwe camera besteld worden. Helaas zaten de feestdagen er tussen, en door de lange levertijden kregen we pas eind januari het bericht dat het donderdag 5 februari zo ver was. Die donderdag kwam drie man sterk het spul installeren. Super spannend, en al snel werden we er bij geroepen. Wat we zagen was een camera geïnstalleerd op een pilaar, een tv scherm in de geluidkast en een afstandsbediening. Gelijk kregen we instructies, we moesten bepalen welke beelden voorgeprogrammeerd moesten worden, want die beelden werden dan aan een knop toegekend. Er zitten 6 knoppen op de afstandsbediening en met een druk op de knop verschijnt er een ander beeld. Klinkt allemaal makkelijk maar uiteraard is het eerst nog uittesten of alles werkt zoals we voor ogen hebben.
Zaterdag 5 februari is alles nog meer uitgerold en zijn de heren weer een paar uur bezig geweest en zondag de 6de was daar dan de eerste live uitzending. Aan de hand hiervan zien we dat er nog wel verbeterpunten zijn maar daar wordt nog aan gewerkt. Heel blij zijn wij met het feit dat pastor Helsloot de live uitzending vanuit zijn bed heeft kunnen volgen.
Wij hopen elke week een steeds betere opname te kunnen maken die qua geluid, en overgang naar een ander beeld, nog vloeiender zal worden. Wij, als filmploeg, doen in elk geval ons uiterste best en willen hierbij iedereen hartelijk bedanken die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. En uiteraard ook onze grote dank aan de heren van het kleinste computerwinkeltje want wat hebben zij een geduld gehad en wat een werk hebben zij er aan gehad. Top! We kunnen nu echt zeggen dat het de moeite waard is.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

 

Vieringen

 • Zondag 20 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Overleden familie Lammers, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger
 • Woensdag 23 februari – 09.30 uur
  Rozenhoedje in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 25 februari – 09.30 uur
  Gebedsdienst in Ontmoetingsruimte
 • Zaterdag 26 februari – 19.00 uur
  Eucharistieviering met El Shaddai
  Voorganger: P. Bindels
 • Zondag 27 februari– 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders

 

 

Agenda

 • Zondag 20 februari
  16.00 uur: Preek van de leek.

 

 

Extra Nieuws

Preek van de Leek met Ron Zwerver op 20 Februari in de Witte Kerk

De eerste ‘Preek van de Leek’ van dit seizoen wordt verzorgd door Ron Zwerver, die met het Nederlands volleybalteam olympisch goud heeft gewonnen in Atlanta 1996. Eind 2020 werd Ron uitgeroepen tot ‘Nederlands beste volleyballer aller tijden’.
In zijn recente boek ‘Eeuwig goud’ beschrijft hij de lange enerverende weg naar de olympische titel. In de preek zal hij vertellen over bepalende gebeurtenissen, en levenslessen die hij heeft opgedaan tijdens die weg. Was de medaille het ultieme doel?
Na zijn actieve volleybalcarrière is hij een aantal jaren coach geweest en hij zal uiteenzetten dat teamwork en incasseren belangrijke factoren zijn, niet alleen in de sport!

De preek vindt plaats in de Witte Kerk, op zondagmiddag 20 februari, aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur.
Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen onder het genot van een glas wijn of fris. De toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan de uitgang een collecte gehouden.

Bij entree dient een geldige QR-code getoond te worden.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl