Nieuwsbrief week 9

Nieuws uit de Kerkstraat

Nog steeds worden er lichtpuntjes ingestuurd en we hopen dat er nog veel meer binnenkomen!
Deze week één bijdrage van Astrid met vele lichtpuntjes!

Vanmorgen opende ik mijn mail en daar zag ik zo een lieve mail van een parochiane voorbijkomen met de vraag of het goed gaat met me. Dat doet me weer even beseffen wat een heerlijke werkplek ik heb en doet me ook weer even de realiteit onder ogen te zien. De realiteit waar we al bijna met zijn allen een jaar in zitten, een jaar van alleen maar bezig zijn met handen wassen, afstand houden, geen geknuffel, geen reisjes, geen uitjes. Wie had kunnen bedenken dat we hier na een jaar nog steeds volop in zitten?
Maar wie had ooit kunnen bedenken dat je jezelf vrijwillig in quarantaine zet? Want dat is wat ik vlak voor Kerst had besloten…ik besloot om voorlopig niet op mijn werkplek te gaan zitten omdat ik, vanwege een aankomende operatie, niets mocht oplopen. Door corona zijn we er inmiddels wel achter dat je heel snel iets kunt oplopen.
Vanaf 21 december tot 26 januari kon ik vanuit huis werken, dit alles mogelijk gemaakt door de aanschaf van een laptop. Kort daarvoor was in het parochiebestuur besloten dat de beide Astrids een nieuwe computer mochten aanschaffen. De vorige computers waren traag en stonden behoorlijk vol. De keuze was aan mij (wat een luxe): een laptop of een vaste computer? In het begin zei ik: een laptop? Is dat nodig? Ik vind het veel te leuk om alle dagen in kantoor te zitten dus kan ik best volstaan met een computer. Maar soms denk ik nog wel eens na en ik wist dat ik toch een paar weken thuis moest zitten vanwege de operatie en besloot ik toch voor een laptop te gaan. En wat ben ik daar nu blij mee…..Ik heb in kantoor nog net een paar weken op mijn laptop kunnen werken totdat de cijfers van positief besmette mensen behoorlijk opliepen en zoals gezegd deed dat mij besluiten om vanaf 21 december tot aan de operatie vanuit huis te gaan werken. Kort daarna werd ook het besluit genomen om alle vieringen niet door te laten gaan. De Kerstvieringen waar iedereen zo naar uitkeek konden ook niet doorgaan. Heel jammer want al de voorbereidingen die daarvoor getroffen waren, alles voor niets. Maar alles voor onze gezondheid.
Mijn werkplek in kantoor begint er inmiddels al indrukwekkender uit te zien want ik werk nu zelfs op drie beeldschermen. Ik was daar ook best trots op en heb nu alweer zin om er weer te zitten. Want het werkt super hoor drie beeldschermen. Niet meer elke keer een scherm moeten wegklikken als je in een ander programma of document wilt werken, nee alles staat keurig open en kan ik de desbetreffende documenten zo in een oogopslag bekijken.
Maar ik moet nog even geduld hebben, zoals het er nu uitziet word het niet eerder dan half maart, voordat ik weer een paar uurtjes in kantoor kan zitten en aan het werk kan. Het is niet anders, vanuit huis wil ik wel een ieder bedanken voor de belangstelling, voor een kaartje, een bloemetje, de heerlijke bonbons van de chocolaterie (die natuurlijk allang al op zijn, ze waren veel te lekker), een belletje. Kortom dat doet me goed.
Regelmatig word ik op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in de parochie. Ik was blij te horen dat de zondagvieringen weer door kunnen gaan. En dat nu ook de woensdag- en vrijdagmorgen vieringen weer gaan plaats vinden. Dat zijn toch weer de positieve tekens en daaraan moeten we ons vasthouden. De lichtpuntjes daar is waar het om draait. En ooit, ooit zal er weer een tijd komen dat het misschien weer een beetje op het “oude normaal” gaat lijken.
Ik wens u alle goeds, denk goed om u zelf, blijf gezond en denk goed om uzelf maar ook om elkaar.
Hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 28 februari – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met leden Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 3 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 5 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 7 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Voor levende en overleden familie Kuijpers, Ter herinnering aan Co Smit, Jac Verberne, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Anton van der Heijden, Johannes Hendrikus Hageman

 

Extra Nieuws

Vastenactie 2021: Werken aan je Toekomst

Een beter leven dankzij goed onderwijs

De campagne van Vastenactie in de veertigdagentijd 2021 – van 17 februari tot en met 4 april – staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.
Met een gedegen opleiding zijn mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.

De afgelopen drie jaar volgden al meer dan vierduizend mensen een beroepsopleiding met hulp van Vastenactie en kregen meer dan tienduizend jongeren basis- of voortgezet onderwijs. Tijdens de Vastenactie-campagne 2021 willen we nog veel meer mensen een steuntje in de rug geven om hen te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen, zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen én een rol kunnen spelen in hun gemeenschap.

U kunt uw bijdrage overmaken op NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag
Meer informatie vindt u op www.vastenactie.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl