Nieuwsbrief week 9

Nieuws uit de Kerkstraat

Voor een vergadering van de locatieraad Willibrordus zijn we vandaag aangeschoven aan de eettafel van Ina en Gabriel, schuin tegenover de kerk. In de wintermaanden is het zonde om de pastorie ’s avonds te verwarmen voor een klein clubje en het is eigenlijk ook wel heel gezellig zo. Gabriel zorgt als gastheer voor het nat en droog en dankzij de schuifdeuren heeft Ina in de voorkamer geen last van ons. Petra opent met een gedicht. Op deze avond van de actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije heeft ze gekozen voor het gedicht ‘Zoals een vader’. De tekst vindt u hieronder.
Als één van de eerste punten staat Ziekenzondag op de agenda. Dit was jarenlang een begrip in onze kerk, hoewel de naam eigenlijk niet (meer) klopt. Op Hemelvaartsdag werden met name ouderen en mensen die slecht ter been zijn, opgehaald om de kerkdienst bij te wonen en aansluitend te genieten van een lunch in de Ontmoetingsruimte. Dit alles werd intensief voorbereid. Mensen die in aanmerking kwamen werden vooraf bezocht, of benaderd via een schrijven, chauffeurs werden gevraagd en inkopen gedaan. Op Hemelvaartsdag werden de tafels in de Ontmoetingsruimte feestelijk gedekt, de soepkommen van zolder gehaald en de schalen met vleeswaren en krentenbrood opgemaakt in de pastorie. Het was steevast een feest van ontmoeting.
In 2020 haalde corona een streep door de rekening, maar gelukkig blijkt er na drie jaar nog genoeg animo om de organisatie weer op te nemen, de werkgroep is al aan de slag. Daarbij kwam het voorstel van de pastores Mike en Igno om in iedere locatie een gemeenschappelijke ziekenzegen te organiseren. Voorheen werd de ziekenzegen gegeven tijdens het Ziekentriduum, dat in 2019 voor het laatst werd gehouden en niet meer wordt hervat. Voor de Willibrorduskerk ligt het voor de hand dit nu tijdens de viering op Hemelvaartsdag te doen. De pastores gaan met de werkgroep in overleg hoe dit het beste vorm is te geven.
Ook andere gebeurtenissen staan op de agenda. De werkgroep MOV-HALE organiseert op alle locaties voor de eerste keer een zogenaamde ‘sobere maaltijd’. Op vrijdag 10 maart staat deze maaltijd voor onze locatie gepland. De deelnemers worden tegen 18 uur verwacht. Pastor Johan Olling zal iets vertellen over de hongerdoek en daarna gaan we in de Kerkstraat aan tafel voor een eenvoudige maaltijd. Het is natuurlijk handig als ieder zich van tevoren aanmeldt zodat we weten hoeveel soep er bereid moet worden. De leden van de locatieraad helpen mee en afwas is er niet want aan iedere deelnemer wordt gevraagd een eigen lepel en kom mee te nemen. Op woensdag 15 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Zoals al twee maal eerder is het Willibrordushuis weer stemlokaal. Ook daar staat de locatieraad paraat om een en ander te regelen. Het kantoor zal de hele dag bemand zijn en de huisbewaarders zullen een oogje in het zeil houden.
Er passeren nog tal van punten en puntjes de revue en na zo’n anderhalf uur overleg is alles besproken en zijn de afspraken vastgelegd. Secretaris Petra heeft het genoteerd en zal het uitwerken in de notulen. Zo zijn we allemaal nog op tijd thuis om de afsluiting van de inzamelingsactie voor de aardbevingsslachtoffers te kunnen zien.

Marieke Hoetjes

Zoals een vader

Zo vaak
heeft hij haar hand
al vastgehouden,
als ze niet slapen kon
en bang was voor de nacht.

Zo vaak
al naast haar bed gezeten,
gewiegd, gezongen en
gewacht.

Maar deze nacht
kon hij haar niet beschermen
zijn meisje toegedekt
onder beton en bloed.

Toch waakt hij stil
in eindeloze uren
en houdt haar hand nog vast
zoals een vader doet.

Jeannet de Jong

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 26 februari – 10.00 uur – GÉÉN VIERING IN DE WILLIBRORDUSKERK
  Regioviering in de Jacobuskerk te Akersloot
  Voorgangers: I. Osterhaus en M. Nagtegaal
  Gebedsintenties: Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Arie Schaap, dochter Annette en overleden familie, Maria van Poecke-Limmen, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger
 • Dinsdag 28 februari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 3 maart – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 5 maart – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  o.l.v. parochianen
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=g7hQXoXgXY8
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, Maria van Poecke-Linssen, Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman

 

 

Agenda

 • Woensdag 1 maart
  16.00 uur: Bijeenkomst HALE bestuurders in Limmen

 

 

Extra Nieuws

Vastenactie 2023: Mensen Onderweg

De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het teken
van mensen die hun huis moesten verlaten.
Zij ontvluchtten bijvoorbeeld geweld of grote natuurrampen.
Anderen zijn van hun land gezet.
Allemaal proberen ze elders een nieuw bestaan op te bouwen.
Opnieuw beginnen
Door een gewelddadige burgeroorlog in Zuid-Soedan
ontvluchtten al 2,2 miljoen mensen het land
en raakten 1,6 miljoen mensen ontheemd in eigen land.
Meer dan de helft van de bevolking heeft niet genoeg te eten.
Ondanks de moeilijke situatie helpen inwoners van rustigere gebieden
hun ontheemde landgenoten om een nieuw bestaan op te bouwen.
Bijvoorbeeld met een lapje grond om voedsel te verbouwen.

Wat doet Vastenactie?
Afgelopen jaar kregen zo’n 30.000 mensen hulp van Vastenactie
bij het verbeteren van hun voedselzekerheid.
Zij ontvingen bijvoorbeeld zaden, planten, gereedschappen
en advies op het gebied van gezonde voeding en duurzame landbouw.
In 2023 ondersteunt Vastenactie gevluchte gezinnen in Zuid-Soedan.
Lees meer over dit project op www.vastenactie.nl

Help Vastenactie mensen onderweg te ondersteunen.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl