Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 19

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is altijd een heerlijk  rustige week, de eerste week na Pasen. Het berkenhouten kruis met de witte sjaal, de bloementuin, de tinnen schaal met brood, matzes en druiven, ze mogen allemaal op het priesterkoor blijven staan tot en met Beloken Pasen. Ook de opstelling over de Vastenactie in de Kerkstraat laten we deze week nog in stand. Misschien komen er nog wat laatste giften. Wel zijn alle levensmiddelen, die werden ingezameld voor de Voedselbank, al opgehaald. Ina heeft de boodschappenkar, die ter beschikking werd gesteld door de Vomar, netjes teruggereden naar het Stationsplein.
Boven zijn de mappen met gegevens van alle tien verschillende vieringen aangevuld en opgeruimd in de kast. De lichtjes voor de Paaswake in Overkerck zijn weer naar zolder, allemaal voorzien van een plastic flipje zodat de batterijtjes geen contact meer maken. De oude doopvont waarin het paasvuur werd ontstoken, de doos met de doeken in verschillende kleuren, het hongerdoek, alles is keurig opgeborgen.
In dat bewaren en opruimen zit altijd de verwachting, dat je het volgend jaar weer allemaal tevoorschijn gaat halen. Dat je het, bouwend op al de ervaring, volgend jaar nog perfecter gaat voorbereiden. Aan de andere kant bekruipt je soms ook de vraag of dit allemaal wel vol te houden is, met een toch steeds kleiner aantal kerkgangers én vrijwilligers. Stof tot nadenken dus….. Zoeken naar nieuwe wegen.
En zo beginnen we aan het laatste deel van het seizoen. Het seizoen dat in het teken staat van ‘Leven in Verbondenheid’. Op dit moment bezoeken leden van het Ontmoetingspastoraat de ouderen en zieken. Ze vragen hen of ze op Hemelvaartsdag opgehaald willen worden voor de viering en aansluitend te gast willen zijn bij de traditionele koffietafel. Ook wordt hen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan één of meer dagen van het Ziekentriduum, begin juli.
Daarnaast is de feestcommissie bezig met de voorbereiding van een gezellige middag voor alle vrijwilligers op 19 mei. Als het goed is heeft elke vrijwilliger daarvoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Op diezelfde dag zullen 6 kinderen ’s morgens hun Eerste Communie doen. Een bescheiden aantal, maar toch wordt het een echt feest.
Begin juli gaan we met alle locaties van de HALE het themajaar afsluiten in de Willibrorduskerk. Voor het laatst zijn we dan vanuit zes kerken bijeen. Begin september zullen twee kerken in Egmond hun deuren sluiten en zullen alle Egmondse parochianen in de Margaretha Maria Alacoque een (nieuw) thuis vinden. Een heel moeilijke stap voor alle betrokkenen. Wij ruimen hier onze spullen op in de verwachting ze volgend jaar weer tevoorschijn te halen. Andere parochianen weten dat het de laatste Pasen was in hun vertrouwde kerk.

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 9 mei – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 10 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 12 mei – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Francien van Stee-Burghouts, Jeanne Deutekom-Schrage, In dierbare herinnering: Kees en Tiny Sprenkeling-Valkering en overleden familie, In liefdevolle herinnering aan onze ouders Gerrit Kroon en Annemarie Kroon-Hoogland, Kees Komen, Johanna Kok-Sengers, Jac Verberne, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 7 mei
  12.00 uur: Deadline inleveren kopij Parochieblad
 • Vrijdag 10 mei
  15.00 uur: Commissie Waterput

 

Extra Nieuws

Zin om te Zingen?

                Maar GÉÉN tijd om wekelijks te repeteren?

Onze locatie, H. Willibrordus, is bevoorrecht met maar liefst drie enthousiaste koren: het Dames- & Herenkoor, De Brug en WiKiKo/JoKo. Maandelijks verzorgen deze koren één of meer vieringen; daarnaast verzorgt het Dames- & Herenkoor nog de muzikale omlijsting bij uitvaartdiensten. Alle koren kunnen er nog zangers (m/v) bij hebben, dus aarzel niet om je aan te sluiten als je van muziek, zang (en gezelligheid) houdt!
Hou je van (kerk)muziek en zang, maar heb je géén tijd (bijv. door werk of andere verplichtingen) om wekelijks te repeteren, dan is er nu een mogelijkheid om tóch iets méér bij de kerk én kerkmuziek betrokken te raken.
Dirigente/organiste Zana Naidionova wil graag in contact komen met liefhebbers van klassieke (kerk)muziek en zang, om een paar keer per jaar met een kleine, meerstemmige groep een dienst muzikaal te ondersteunen, wanneer de andere koren vrij zijn. Zangervaring is een pré, maar ook met weinig of geen zangervaring ben je welkom: Zana helpt je graag je zangtalent te ontwikkelen!
De muziek(partituren) krijg je vóóraf thuis en repeteren doe je thuis (of onderweg) via een internet-link. Op die manier kunnen we met één of een paar gezamenlijke repetities vooraf volstaan. Minder ervaren zangers krijgen zo nodig ondersteuning ‘op maat’.
Heb je belangstelling en wil je je zangervaring weer oppakken of je zangtalent ontwikkelen? Meld je aan bij ondergetekende. Heb je nog wat bedenktijd nodig, kom dan in ieder geval luisteren op zondag 5 mei, wanneer de startgroep voor de eerste keer de viering muzikaal zal opluisteren.
Voor meer informatie / aanmelden: Zana Naidionova
E-mail: naidizana@gmail.com
Mobiel: 06 3834 8469

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl