Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 2

Nieuws uit de Kerkstraat

Voor de vijfde keer deze kerstdagen, staan de deuren van onze kerk open voor eenieder die binnen wil komen en mee wil vieren. In de Kerkstraat verwelkomt pastor Hudepohl de bezoekers persoonlijk. Het is Tweede Kerstdag, het is rustig en we gaan wat meer naar voren zitten, met ‘vrij uitzicht’ op de kerststal. Het wit van de ambo en het altaar is vervangen door rood, we herdenken vandaag de eerste martelaar, de H. Stephanus. Maar ook genieten we nog even na van alle mooie bijeenkomsten van de afgelopen dagen.
De rode amaryllissen in de bloemstukken, die Romano en de bloemendames met zoveel zorg en vakmanschap hebben opgemaakt, zijn nu helemaal uitgekomen. Dat is ook te danken aan de instelling van de verwarming. De hele kerstperiode is de temperatuur op 18 graden gehouden. Dat voorkomt grote schommelingen en schijnt ook economischer te zijn dan steeds af laten koelen en weer opstoken. In de Kerstnacht was het na de Familieviering zelfs even een beetje te warm en heeft de koster het luik in het plafond open gezet.
De Familieviering werd dit jaar voor het eerst voorgegaan door diaken Paul Bindels. Samen met de werkgroep had hij de viering voorbereid en ondanks de spanning had hij er van genoten vertelde hij later. Ruim veertig kinderen in de kerk, dat had hij in Heiloo nog niet meegemaakt. Tevoren had Paul al een Woord- en Communieviering verzorgd in Zorgcentrum Overkerck. Zo’n 45 mensen kwamen daar samen in het restaurant op de begane grond. Een spontaan koor, gevormd door leden van het Dames- en Herenkoor trad aan onder leiding van Leonie Hennekens.
De tweede kerstnachtviering was, zoals jaarlijks, het best bezocht. Er waren geen extra stoelen neergezet, maar de vaste plaatsen waren tot de laatste plek bezet. Het koor De Brug zorgde mede voor een sfeervolle dienst. Voor pastor Helsloot was het een verademing om deze nacht maar in één viering voor te gaan. De volgende ochtend vonden ook velen hun weg naar de kerk. Nu was het de beurt aan het Dames- en Herenkoor om de Eucharistieviering muzikaal te ondersteunen, onder leiding van organiste Zana en met fluitspel van Leonie.
En tenslotte werd de kerk weer het domein van de kinderen. Samen met ouders, opa’s en oma’s kwamen ze, Eerste Kerstdag om drie uur ‘s middags,  massaal af op Kindje Wiegen. De aloude formule werkt nog steeds. Alle kinderen die dat willen kunnen mee spelen in het kerstspel onder leiding van opperherder Patrick. Een spontaan koor zingt onder leiding van John de traditionele kerstliederen en Marja begeleidt de zang op piano. Bijzonder dit jaar was dat Marit, de vertelster van vorig jaar, onlangs moeder is geworden van een zoon Jurre. Zij speelde dit keer dus zélf Maria en Jurre bleek voor de rol van Jezus in de wieg gelegd. Een zus van Marit bracht nu de tekst van Dick Bruna met veel humor ten gehore.
Nu, Tweede Kerstdag, kan de verwarming weer wat omlaag, morgen is het weer een ‘gewone’ dag. Maar er is genoeg te doen. De nieuw ingebrachte kleding voor De Kloof moet gesorteerd, de collecteopbrengst moet naar de bank gebracht en we gaan ons opmaken voor het nieuwe jaar, naar verwachting een heel bijzonder jaar voor onze beide parochies.
Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 9 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 10 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 12 januari – 10.00 uur – DOOP VAN DE HEER
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorgangers: H. Helsloot en P. Bindels

  Gebedsintenties:
  BTer nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Gré Bakker-Denneman, In dierbare herinnering: Harry Schilder, Jopie en Tineke Ligthart, Tony van Sante-van Laarhoven, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Gerard Schuijt

Agenda

 • Vrijdag 10 januari
  15.45 uur: Nieuwjaarsreceptie bisschoppen te Amsterdam
 • Zondag 12 januari
  10.00 – 12.00 uur: Verjaardagsfeest pastor Herman Helsloot

Extra Nieuws

Verjaardag Pastor Herman Helsloot

Op zondag 12 januari 2020 hoopt pastor Herman Helsloot zijn zeventigste verjaardag te vieren.

Eenieder is van harte welkom bij de Eucharistieviering op zondagochtend 12 januari om 10.00 uur.

Aansluitend is er gelegenheid om pastor Helsloot persoonlijk de hand te schudden

van 11.00-12.00 uur in de Ontmoetingsruimte en Kerkstraat.

Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd.

Namens de redactie van de Nieuwsbrief willen we pastor Helsloot van harte feliciteren met zijn verjaardag.

Wij wensen hem een fijne en gezellige dag toe en veel geluk in zijn nieuwe levensjaar.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl