Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 21

Nieuws uit de Kerkstraat

Net wanneer ik, eind van de middag, de sleutel in het slot van mijn fiets steek, stopt er een bekende auto voor de kerk. Dirk, die naast andere taken ook de computers in de pastorie beheert, stapt uit en zegt: “Ga je nog even mee naar binnen? Ik wil je wat laten zien!” Samen lopen we de Kerkstraat weer in en hij opent de deur van de receptie. Trots wijst hij naar het bureau van Astrid. Dan zie ik het: naast het gebruikelijke computerscherm staat een tweede, veel breder scherm. Dirk zet Astrids computer aan en beide schermen geven beeld. Enthousiast vertelt hij wat hij voor elkaar heeft gekregen:
Het nieuwe ledenadministratie programma, waar Astrid nu mee werkt, vereist een extra breed beeldscherm. Astrid kon een deel van de gegevens tot nu toe gewoon niet zien, ze vielen buiten het computerscherm. Dit kwam Patrick, één van onze vrijwilligers, ter ore. Het toeval wilde dat het bedrijf waar Patrick werkt net overging op nieuwe apparatuur. Ook de beeldschermen werden vervangen en hij mocht gratis enkele overbodige breedbeeldschermen meenemen. Ze werden hierheen vervoerd en Dirk werd te hulp geroepen. Het was even puzzelen, maar met een speciale verloopstekker kon Dirk dit tweede beeldscherm ook aan de computer koppelen. Zo kan Astrid nu op twee schermen tegelijk werken en bijvoorbeeld op het ene scherm gegevens opzoeken en op het andere daarmee brieven schrijven of betalingen doen. Een wonder van techniek.
De volgende ochtend is Astrid al druk aan de slag. Ze heeft tot haar vreugde alles aan de praat gekregen. Ze kan nu alle gegevens zien en eindelijk goed van start gaan met het nieuwe programma. Het zal evengoed nog veel inspanning kosten, zo vertelt ze. Er zitten allerlei onvolkomenheden en onduidelijkheden in en van de helpdesk wordt ze vaak ook niets wijzer. Het administratie programma voor leden van de R.K. Kerk wordt voor heel Nederland centraal aangestuurd. Voor alle parochies is het nieuw en er zijn natuurlijk talloze startproblemen. Bij het overzetten van onze gegevens van het oude naar het nieuwe programma zijn er bovendien wat zaken misgegaan, gegevens zijn onjuist of helemaal niet overgekomen. In het eerstvolgende parochieblad zal Astrid daar een artikeltje over schrijven.
Ook de kerkhofadministratie gaat met het nieuwe programma werken en dus zal er ook op het bureau van Ina een breed scherm bij moeten komen. Wanneer u langs de receptie loopt moet u maar eens een blik naar binnen werpen. Het ziet er professioneel uit. En nu maar hopen dat het administratiesysteem inhoudelijk ook snel op de rit is. Dirk, Astrid en Ina doen in ieder geval hun uiterste best!

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 23 mei – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 24 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 26 mei – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen

  Gebedsintenties:
  Joop Admiraal, Jac Verberne, Levende en overleden familie Kuijpers, In liefdevolle herinnering: Henk Beke en Lolkje Beke-Bruinsma, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Kees Panis en
  zijn kleindochter Chantal

Agenda

 • Maandag 20 mei
  Start tentoonstelling Freek van der Veen in de Kerkstraat
 • Dinsdag 21 mei
  14.00 uur: Bijeenkomst parochiebestuur en pastores
 • Woensdag 22 mei
  20.00 uur: Beraad Liturgie
 • Donderdag 23 mei
  13.30 uur: Pastores Team Limmen

Extra Nieuws

Feest van Onze Lieve Vrouw ter Nood 2019

Het jaarlijkse Feest van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. We willen de liturgische feestdag, de laatste zaterdag van mei, weer meer centraal plaatsen. Dit jaar zal dat op zaterdag 25 mei zijn.
Op deze dag willen we iedereen, individueel of als parochie en/of gemeenschap, uitnodigen om naar Heiloo te komen pelgrimeren. Hiertoe worden vanuit vier Mariaplaatsen in ons Heiligdom, Schagen, Hoorn, Haarlem en Amsterdam, ook nachttochten georganiseerd. Dit ook speciaal voor jongeren (maar ouderen niet uitgesloten). In Heiloo zal ’s morgens het ontbijt klaar staan.
Om 12 uur is er een grote Pelgrimsmis waarin onze bisschop, Mgr. Punt de hoofdcelebrant zal zijn. Deze H. Mis is natuurlijk voor alle pelgrims bedoeld, jong en oud. In de middag is er gelegenheid tot een rondleiding en Mgr. van Burgsteden zal in het Oesdom vertellen over het recente boek van zijn leven en een signeersessie houden. ’s Avonds zal er een Praise en Worship, lofprijzingsavond, zijn op het grasveld bij het Julianaklooster.
Zondag is speciaal een Familiedag, maar in de middag zal ook de Runxputtelezing gehouden worden. Spreker is Anton de Wit, bekend als hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en als spreker op vele plaatsen. In de Familiemis van 16 uur zal Mgr. van Burgsteden de hoofdcelebrant zijn. Na de Mis is er een Potluckdinner:  iedereen wordt uitgenodigd om wat eten uit zijn of haar cultuur mee te nemen en dit met anderen te delen. Wij hopen dat dit een groot feest wordt van alle culturen in ons bisdom; de migrantenparochies zijn hierbij ook speciaal welkom. Dit willen we dan om 19 uur afsluiten met een grote Maria-Lichtjesprocessie buiten.

Vrijdagnacht 24 mei / zaterdag 25 mei:
ca. 24u Nacht(voet)tochten vanuit Schagen, Hoorn, Haarlem en Amsterdam. Jongeren hierbij ook van harte welkom.
va. 8 u Ontbijt
11.30 u Rozenkransgebed
12 u Pelgrimsmis met Mgr. Punt
14 u Keuze uit rondleiding of lezing Mgr. van Burgsteden over boek en signeersessie
15.30 u Lof (Eucharistische aanbidding met gebed en zang)
20 u Praise en Worship (Lofprijzing), afgesloten met kaarsjesprocessie (22u)

Zondag 26 mei:
13.30 u Inloop families
14.30 u Runxputtelezing door Anton de Wit (voor de kinderen: schilderen met Thom Breukel)
16 u H. Eucharistieviering met Mgr. van Burgsteden
Aansluitend Potluckdinner: eten vanuit alle culturen (graag zelf wat meebrengen)
19 u Grote Maria-Lichtjesprocessie door het park

Voor up-to-date informatie zie: www.olvternood.nl of bel ons secretariaat 072-5051288

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl