Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 23

Nieuws uit de Kerkstraat

“Wat was het gezellig gisteren, hè!” Het is deze maandagochtend een veelgehoorde opmerking. Een groot aantal van de ruim honderd bezoekers van de Vrijwilligersmiddag ziet elkaar vanmorgen alweer terug rond de koffietafel in de Kerkstraat. Jeanne en Petra krijgen complimenten voor de organisatie. Namens de Locatieraad hebben zij het feestje opgetuigd. Ze hebben vandaag nog even wat werk: de twee koelkasten die tijdelijk in de gang stonden moeten weer leeg voordat ze vanmiddag worden opgehaald. De niet aangebroken flessen, kratten en pakken drinken kunnen terug naar de leverancier. Maar de overgebleven heerlijke luxe koeken van bakkerij van Velzen staan, tot vreugde van de koffiedrinkers, op tafel. Jan van Baar, die traditiegetrouw is langsgegaan bij enkele sponsors, vertelt trots over zijn ervaringen. “Ik hoef nauwelijks te zeggen waar ik voor kom. Alleen de datum en het verwachte aantal is al genoeg!”
Aan de tafel is vandaag ook een gast aangeschoven voor een kop koffie en een koek. De heer Freek van der Veen komt een tentoonstelling inrichten. Al een half jaar geleden nam hij contact op en vroeg of hij zijn schilderijen mocht komen exposeren. Zijn werk sprak aan: bloemen, landschappen, dorps- en stadsgezichten in heldere kleuren.  In twee grote koffers heeft hij zijn doeken meegenomen. De vroegere buitenmuur van de kerk leent zich prachtig als tentoonstellingswand. Een dik uur later hangen alle werken op volgorde en keurig uitgelijnd en recht.
Intussen wordt er in de kerk ook  een kunstwerkje aangebracht. Het betreft een corpus voor het processiekruis in de absis. Zoals u misschien weet heeft Ad de Graaff enkele jaren geleden een staand houten kruis gemaakt voor in de absis. Daarop werd een wit corpus van biscuitporselein, dat al jaren op zolder lag, gemonteerd. Af en toe moest dat kruis wel eens verplaatst en bij één van die manoeuvres is het omgevallen. Het porseleinen Christusbeeld  brak in vele stukken en was niet te herstellen. Via de website ‘Vraag en Aanbod’ van het Catharijne Convent kwamen we onlangs een soortgelijk kruisbeeld op het spoor.  Afgelopen vrijdag is dat opgehaald uit het depot van het bisdom in De Tiltenberg in Vogelenzang. Het bleek iets kleiner van stuk, maar het resultaat is prachtig en ook vanuit de kerk is het goed zichtbaar.
Voor mij is er ook nog een klusje in de kerk. De spandraden, die tussen de pilaren hangen, mogen weer opgerold en op zolder opgeborgen worden. Gisteren waren ze prachtig versierd met rode strikken en droegen ze de silhouetten van onze zeven communicanten. In de feestelijke viering van 10 uur waren zíj het middelpunt van onze gemeenschap. Ze zongen, beeldden het verhaal uit en kwamen naar voren om hun zelfgeschreven voorbeden uit te spreken. Na afloop waren veel kerkgangers onder de indruk: “Wat een mooie viering was dat!”

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Dinsdag 4 juni – 19.00 uur
  Gebedsdienst Lopend Vuurtje in de Willibrorduskerk
      Na afloop bent u welkom voor koffie/thee
 • Donderdag 6 juni– 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 7 juni – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 9 juni – PINKSTEREN – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Marijke Barendse-Broers, Coby Jazet-Crone, Henny van Broeckhuijsen-van den Brande, Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, In liefdevolle herinnering aan onze ouders, Gerrit Kroon en Annemarie Kroon-Hoogland, In dierbare herinnering: Arie Oud, Catharina van Leeuwen, Overleden ouders Temming-Zijlstra, Overleden ouders Kraakman-Louwe, Johanna Kok-Sengers, Martha Groen-Groot, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Harry Schilder, Johannes Hendrikus Hageman, Uit dankbaarheid, Rinus de Winter en zegen over zijn gezin, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers, Overleden ouders Klaver-van der Kamer en Ria Klaver-van der Ven en overleden ouders Kilian-Berendtzen, Jan Hoetjes, Catharina Hoetjes en zoon Piet

 • Maandag 10 juni – Tweede Pinksterdag
  GÉÉN VIERING IN DE WILLIBRORDUSKERK

Agenda

 • Dinsdag 4 juni
  19.00 uur: Lopend Vuurtje
 • Woensdag 5 juni
  14.00 uur: Pastoresoverleg in Opdam
  19.30 uur: MOV-HALE te Limmen
 • Donderdag 6 juni
  13.30 uur: Pastores Team te Akersloot
  20.00 uur: Richteren, pastor Helsloot, Willibrordushuis
 • Vrijdag 7 juni
  15.00 uur: Commissie Waterput

Extra Nieuws

Bericht van pastor Herman Helsloot

Beste parochianen,

Ik ben blij u te kunnen berichten dat er hulp voor mij gevonden is, om mij bij te staan in mijn pastorale taken. Het pastorale en bestuurlijke werk valt mij fysiek en psychisch steeds zwaarder en ik verlang al enige tijd naar iemand die mij kan ondersteunen in alle werkzaamheden die op mij afkomen. Met die ondersteuning hoop ik nog enige tijd hier in de parochie te kunnen werken.
Het is de heer Paul Bindels, 49 jaar. Hij is in 2014 tot permanent diaken gewijd. Daarnaast heeft hij nog een eigen bedrijf in metaalwerken, dat hij langzamerhand gaat afbouwen. De bisschop heeft hem per 1 juni aanstaande voor twee dagen per week benoemd als diaken in onze parochie Bron van Levend Water. Zijn taak zal bestaan uit individueel pastoraat, catechese, diaconie en liturgische taken.
Over de concrete invulling van zijn taken zal de komende tijd overlegd worden. Het wordt nu vakantietijd, een rustige periode, waardoor hij de kans krijgt in alle rust kennis te maken met het hele ‘bedrijf’.
Ik wens Paul alle succes bij de start van zijn werkzaamheden en een goede tijd in onze parochie Bron van Levend Water.
Pastor Herman Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl