Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 27

Nieuws uit de Kerkstraat

Herinneringen (deel 1)

Als ik donderdagmorgen aankom zie ik de lichten al branden. Petra is al in kantoor aan het werk en  Gert Jan is druk in de keuken. De koffiegeur komt me tegemoet en al snel staat de eerste kop koffie voor me. Heerlijk…..
De heren van het herenkoor komen binnen en onder leiding van Zana repeteren zij weer de mooiste liederen. In principe repeteren de heren om 9 uur en de dames om half 11. Wat schetst onze verbazing als we om kwart over 9 twee dames voorbij zien lopen. Een dame kennen we want zij versterkt sinds kort, als sopraan, het dameskoor, maar de andere dame is ons onbekend. Het lijkt of die twee het heel gezellig hebben met elkaar en dat lijkt niet alleen zo, het is zo, daar komen we al snel achter. Al pratende komen ze aan het loket en vragen waar de andere dames van het koor zijn. En opeens begint het bij de ene dame te dagen, ze zal toch niet in de war zijn? En nu juist vandaag nu ze een potentieel lid voor het dameskoor heeft meegenomen?
Ik moet het bevestigen want eerst repeteren de heren en dan de dames. Tja wat nu gedaan? Het duurt tenslotte nog een uur voordat de repetitie voor het dameskoor begint. Weer terug naar huis lijkt voor beide dames geen optie, dan maar koffie. Maar waar? Al snel besluiten ze om dat in de Kerkstraat te doen want ze zijn er toch. De koffie wordt door ondertekende gezet en daar zitten ze met zijn tweeën aan de koffietafel. Ze hebben het bar naar hun zin en als ondertekende hoort dat de nieuwe dame zo “van straat geplukt is” en de dames elkaar nog niet eens zo goed kennen, wil zij daar het fijne van weten. En met het inschenken van de koffie kom ik er achter, want wat blijkt? Beide dames wonen sinds kort in een nieuw plan in Heiloo, de ene woont er iets langer dan de ander en toen ze elkaar op straat tegenkwamen werd er het nodige gepraat. Als de ene dame dan zegt dat zij op zoek is naar een koor wordt zij al rap door de andere dame uitgenodigd om eens bij ons dameskoor te komen luisteren. En vandaag is het zover: vol goede moed komen ze de Kerkstraat binnenwandelen om er dan achter te komen dat ze een uur te vroeg zijn. Toch wel hilarisch en beide dames vinden dat ook.
Bijzondere verhalen vertellen beide dames aan ons en tegen elkaar, verhalen die eigenlijk opgeschreven moeten worden. Heel veel herinneringen komen boven, ook minder mooie herinneringen maar ook deze herinneringen maken wie we zijn. Na dit praat uurtje zit ik weer in kantoor, de andere dames komen binnen, de nieuwe dame wordt aan iedereen voorgesteld en zo te horen wordt zij hartelijk verwelkomd. Om half 11 kunnen de dames dan de Ontmoetingsruimte betreden en de stemmen worden weer geoptimaliseerd en gesmeerd.

Ik kan het niet laten om even stiekem een blik in de Ontmoetingsruimte te werpen en ik zie de dames zitten en allen laten hun prachtige stem horen. Wat toch mooi om hier naar te luisteren. Maar ik moet weer vlug terug naar kantoor want zoals al eerder geschreven heb ik een behoorlijke achterstand opgelopen met mijn werk vanwege de nieuwe programma’s. Dus ik moet flink wat inhalen. Echter ik zit goed en wel en daar zie ik een dame staan in de Kerkstraat. Ik schuif het raam open en ook met haar ontstaat er een mooi gesprek. Ik vertel haar wat hier door de week allemaal gebeurt en dat zij, als zij daar behoefte aan heeft, altijd kan binnenlopen. Ze vertrekt weer en zal hopelijk ook eens aanschuiven aan de koffie tafel. Ik stort mij weer op mijn werk en daar komen een mevrouw met een rollator en een jonge dame binnen, de dame met de rollator vraagt of zij de kerk in mag, want zij wil dat graag aan de jonge dame laten zien. Zij zet haar rollator tegen de muur en ik laat beide dames in de kerk. Ik doe weer een poging om te werken echter wat er daarna gebeurt dat houdt u van me tegoed. Dat kunt u in de volgende nieuwsbrief (over twee weken) lezen.

Voor nu wens ik u fijne weken, Hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Donderdag 4 juli – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 5 juli – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 7 juli – 10.00 uur
  Gezamenlijke regioviering met Dames- en Herenkoor
  Voorgangers: H. Helsloot, P. Bindels en J. Olling

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Jan Zoon, Fenny de Koning-Wennekes, Jopie en Tineke Ligthart, Johanna Kok-Sengers, Johannes Hendrikus Hageman
  Annie Schut-Zijp, Overleden familie Van Diepen-Potter
 • Donderdag 11 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 12 juli – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 14 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Truus Kraaijer-van de Velden, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Johannes Hendrikus Hageman, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers, Maria Adelaar-Schoemaker, Johannes Bakker

 

Agenda

 • Dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 juli
  Ziekentriduum Onze Lieve Vrouw ter Nood
  Iedere ochtend 09.30 uur: Eucharistieviering
 • Dinsdag 9 juli
  14.00 uur: Vergadering Parochiebestuur
  19.00 uur: Stuurgroep Egmonden
  20.00 uur: Locatieraad Willibrord
 • Vrijdag 12 juli
  15.00 uur: Commissie Waterput

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl