Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 33-34

Nieuws uit de Kerkstraat

Warmte en een kluis
Het is warm, zeer warm. ’s Morgens vroeg komt er al een dame binnen lopen in de Kerkstraat, verhit en wel. Ik vraag of ik haar ergens mee kan helpen maar ze wil alleen maar even in de Kerkstraat blijven. Even later zie ik haar op een bankje zitten, ze kijkt de tuin in en komt een beetje bij van de hitte. Het is ook een verademing om nu  in de kerk te zijn. Een half uur later komt collega Astrid binnen lopen, zij heeft een afspraak met Kees van Went en Marieke.
Even later komt ook de heer Baltus binnen, hij komt voor het drukken van de boekjes voor het ziekentriduüm. De machine draait lekker, gelukkig maar, want na de landelijke storing van de KPN etc mogen we hopen dat er verder niets ontregeld is. Maar…..al snel komt hij met een boekje in de hand met daarop allemaal zwarte vegen. Foute boel, de firma die de drukmachine geleverd heeft wordt gebeld maar bij de eerste poging wordt heer Baltus wegens een technische storing er uit geknikkerd. Wat? Technische storing? Ook dit bedrijf ontregeld? Nee toch? Na enkele minuten wordt weer geprobeerd te bellen en ja deze poging lukt. Na wat heen en weer gepraat lukt het om een afspraak te maken, maar dit zal pas over een paar dagen lukken. De firma heeft het verschrikkelijk druk met reparaties en storingen.  Tja, wat nu gedaan?
De boekjes kunnen momenteel niet verder gedrukt worden maar dan zie ik meneer Baltus met een wierookvat lopen. Die zit dusdanig in de knoop met de kettingen, hij vindt dat deze er uit gehaald moeten worden. Dat wordt nu het volgende klusje: het wierookvat hangt aan de paal in de Kerkstraat, maar al spoedig komt heer Baltus in kantoor, in zijn geheel niet tevreden. Het probleem is dat het vaatje scheef hangt, de ene ketting is langer dan de ander. Het stoort hem ontzettend en eigenlijk is de heer Baltus er klaar mee, hij wil het vaatje opbergen in de kluis. Al snel komt hij terug en vraagt aan mij of ik eens wil kijken bij de kluis, want hij krijgt hem niet open. Met zijn tweeën staan we daar, maar er zit geen beweging in.
Weer zit meneer Baltus bij de telefoon want tja de kluis moet toch open. Na heel wat heen en weer gebel, krijgt hij hopelijk de goede persoon aan de lijn. De persoon aan de andere kant vraagt of het mogelijk is om een paar foto’s op te sturen zodat zij kunnen zien wat voor kluis en wat voor slot het is. Tegenwoordig heb ik altijd mijn mobiel mee naar mijn werk want anders kom ik het nieuwe programma niet in. Als ik in dit programma wil werken moet ik eerst een authenticatiecode invullen en dan pas kan ik er in. En deze code krijg ik via mijn mobiel te zien. De heer Baltus en ik lopen weer naar de kluis en ik maak een paar foto’s. Ik deel de foto’s via de mail en een paar tellen later gaat de telefoon. Een hele snelle actie van de firma op mijn mail en de heer Baltus zit weer minutenlang met de firma te praten. Hij hoopt dat ze langs kunnen komen, want zondag is er natuurlijk het een en ander nodig. In de gekkigheid zeiden wij al dat de warmte nog wel eens de boosdoener kan zijn en wat is de uiteindelijke conclusie van de firma van de brandkasten? Juist……waarschijnlijk reageert de kluis op de extreme warmte…Een kluis die reageert op de warmte.. het moet niet gekker worden.
Nu is het dus afwachten hoe de warmte zich verder ontwikkelt en hopen we met zijn allen dat zodra het iets koeler wordt dat de kluis dan weer open gaat. Tot die tijd moeten we het even zien te redden, misschien mogen we wat lenen van onze medekerken.  En de heer Baltus? Die is uiteindelijk, niet zo erg in zijn hum, naar huis gegaan. Hij had deze ochtend duidelijk een andere ochtend voor ogen gehad. Maar met een hele mooie dag in het vooruitzicht, een 50-jarige huwelijksdag, hopen wij dat hij en zijn vrouw daar volop van kunnen genieten en dat hij deze ochtend maar weer snel vergeet.
En wij? Wij kunnen alleen maar zeggen……..hier gebeurt altijd wel wat…..

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 15 augustus – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 16 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 18 augustus – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, In dierbare herinnering: Arie Oud, Jopie en Tineke Ligthart, Piet Appelman en zegen over zijn gezin, Maria Adelaar-Schoemaker, Johannes Bakker, Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman, Ter nagedachtenis aan de lieve, bijzondere Ali Witte, Overleden familie van Diepen-Potter, Peter de Boer, Ila Claessens-Allard
 • Donderdag 22 augustus – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 23 augustus – 9.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 25 augustus MIVA-ZONDAG – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  o.l.v. parochianenGebedsintenties:
  Joop Admiraal, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Martha Groen-Groot, Levende en overleden familie Kuijpers, Ter nagedachtenis aan Arie en Annette Schaap en overleden familie, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, Gré Bakker-Denneman

Agenda

 • Dinsdag 13 augustus
  14.00 uur: Vergadering Parochiebstuur
 • Woensdag 14 augustus
  14.00 uur: Liturgiegroep De Brug
 • Woensdag 21 augustus
  14.00 uur: Ontmoetingspastoraat

 

Extra Nieuws

MIVA Zondag 25 Augustus

MIVA Kerkcollecte 2019 vraagt aandacht voor meisjes in Kameroen

Op 24 en 25 augustus vindt de MIVA-collecte in de katholieke kerken plaats.
Dit jaar vragen wij uw aandacht voor meisjes in Kameroen.

De bestemming van Zuster Clementine
Zuster Clementine woont in Bangang, Kameroen. De inwoners van dit gebied hebben sterk geleden aan de gevolgen van de ziekte aids. Er is een hele generatie verloren gegaan. De kinderen van deze generatie zijn eenzaam achtergebleven zonder ouders. Zuster Clementine trekt zich het lot van deze kinderen aan.

Vaardigheden geven meisjes een toekomst
De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. In een sober klooster, geen stromend water, geen toilet, soms elektriciteit vangt Zuster Clementine deze meisjes op. De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. Ze krijgen naailes, computerles of leren kappersvaardigheden.
Dankzij Zuster Clementine hebben zij weer kans op een mooie toekomst. Zuster Clementine: ‘Een glimlach toveren op het gezicht van de meisjes, daar doe ik het voor’. Zuster Clementine bezoekt kansarme gezinnen en kinderen. Zij geeft ze de zorg die zo hard nodig is.

Marvelous kan nu staan
De 3-jarige Marvelous is geboren met een afwijking aan haar benen. Zuster Clementine zorgde dat ze geopereerd kon worden. Met een auto van MIVA kon zij Marvelous en haar familie bereiken. In Kameroen zijn er gelukkig meermensen als zuster Clementine. Voor hen zijn er in 2019 nog zes auto’s nodig.

Over MIVA
In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers-en communicatiemiddelen.

We bevelen deze collecte van harte bij u aan.
Meer nieuws is te lezen op  www.miva.nl/collecte-2019

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl