Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 35-36

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is een vrijdagmorgen half 9, Andranik is op vakantie en ook Marieke geniet van een paar heerlijke vrije dagen. Vrijdag is Andranik er gewoon altijd en ik word elke keer weer even hartelijk ontvangen. De koffie is klaar, ik hoef maar plaats te nemen op mijn stoel en daar staat al een kop koffie voor mijn neus. Zo heerlijk.
Maar vandaag moet ik het zelf doen. Het heeft gewaaid dus er zijn behoorlijk wat bladeren naar binnen gewaaid. Ik zet maar even de pet op van Andranik en pak de stofzuiger. Maar ik ben geen Andranik die het altijd zo keurig doet en ook krijgt hij het altijd voor elkaar om de buitenmat zo schoon te maken dat het elke vrijdag weer lijkt alsof deze nieuw is…..Ik baal want hoe ik ook zuig ik zie nog steeds van alles. Volgende keer ga ik maar vragen wat zijn trucje is….
Vervolgens duik ik de keuken in want nu moet ik de koffie zetten voor de mensen in kantoor. Tussendoor zet ik mijn computer aan, ik haal de post uit de brievenbussen en na een paar minuten hoor ik de piep van het koffiezetapparaat, hoera de koffie is klaar. Ik ga mezelf nu maar verwennen maar als ik met het dienblad naar kantoor  loop zie ik een jongeman aan het loket staan. Hij komt glas inmeten. Hij had vernomen dat er in het Uitvaartcentrum twee lekke ramen waren maar hoe hij ook keek hij kon maar een raam vinden dat lek was. Helaas kon ik hem niet verder helpen, maar Hans Limmen weet op klusgebied alles dus dit zou hij toch ook wel weten?
Hans gebeld (hopelijk niet uit zijn bed want het was nog wel tamelijk vroeg, sorry Hans) en ja Hans kon mij vertellen dat het tweede raam niet in het Uitvaartcentrum is maar boven in de pastorie. Met de jongeman naar boven gelopen om er daar achter te komen dat ik mijn sleutel nog in kantoor had laten liggen (tja dat heb je als je gewend bent dat er boven altijd iemand aanwezig is). Dus weer de trap af en op. Nou ik heb mijn gymnastiek voor vandaag wel gehad.
Inmiddels zitten Ina en Gert-Jan al in kantoor en u raadt het al………………….heerlijk genietend van de koffie. Ik plof neer op mijn stoel en vind dat ook ik nu wel koffie verdiend heb. Karin is de volgende die binnen komt en we zijn benieuwd naar haar thuissituatie.
Vandaag is er een uitvaartdienst, ik bedenk dat ik nog een A4 in het rekje in de Kerkstraat moet plaatsen met de informatie van de Uitvaartdienst erop. Ooit hebben we een heel mooi rekje gekregen van een ondernemer uit Heiloo en we zijn er maar wat blij mee. In dit rekje kunnen we onder andere het Samen Kerk blad kwijt, ons eigen parochieblad, info over de, tijdelijke, schilderijtentoonstelling en aan de zijkant zijn er kleine tableautjes waar we kaarsjes op kunnen zetten. Deze branden voor en tijdens een uitvaartviering.
Het is inmiddels kwart over negen en de mensen voor de viering in de Moeder Godskapel komen binnen. Elke vrijdagmorgen komt een groep trouwe kerkgangers, om half 10, naar de kleine kapel om daar Eucharistie te vieren, voorgegaan door pastor Helsloot. Daarna is er een groepje dat naar de Ontmoetingsruimte komt om daar koffie te drinken. Dus ook voor deze groep zet ik de koffie klaar. Het is een sombere dag dus de sfeerlichten gaan aan en ook een paar kleine kaarsjes, een vaasje met een bloem er in maakt het geheel af en ja, het ziet er gezellig uit. Ze kunnen komen. Voordat de viering afgelopen is zet ik een potje koffie op tafel in de Ontmoetingsruimte. Dit keer moeten zij zelf in schenken maar dat gaan ze vast redden.
Al snel komen de kosters binnen om alles klaar te zetten voor de uitvaartdienst en als ze daarmee klaar zijn hebben ook zij vast wel trek in koffie. Dus de volgende pot staat alweer klaar. Ook in kantoor lusten we er nog wel een. Vervolgens komt Marja aanlopen of ze alvast even mag inspelen. Uiteraard is dit geen probleem en al snel horen we de prachtige klanken van haar muziek.
Als ik weer een poging doe om wat te werken lukt dat maar half. De eerste mensen voor de uitvaartdienst komen al binnen. De Uitvaartonderneemster stelt ons voor aan een stagiaire. Deze stagiaire volgt de cursus uitvaartonderneemster en mag bij Hennie een tijdje stage lopen. Wij wensen haar alle succes met deze zware, maar o zo dankbare taak. En steeds weer als ik een poging doe om te werken gebeurt er weer wat, uiteindelijk geef ik om half een de moed op en ga naar huis. Zo fijn dat ik ook vanuit huis kan werken, en dat, op deze regenachtige dag dan ook maar ga doen. Tot  4 uur, want dan vind ik dat ook ik weekend heb.

Voor nu wens ik u een fijne week, Hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 29 augustus – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 30 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 1 september – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  Voorganger: B. Leurink

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, Fenny de Koning-Wennekes, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman, Gré Bakker-Denneman, Annie van Westerop, Overleden familie van Diepen-Potter, Peter de Boer, Joop Stroomer
 • Donderdag 5 september – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 6 september – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 8 september 10.00 uur
  Woord en Communieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: K. Kint

  Gebedsintenties:
  Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, Johanna Kok-Sengers, In dierbare herinnering: Harry Schilder, Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman, Gré Bakker-Denneman, Overleden familie van Diepen-Potter, Truus Rozing en familie, Jac Verberne

Agenda

 • Donderdag 29 augustus
  13.30 uur: Pastores team te Heiloo
 • Dinsdag 3 september
  20.00 uur”: Locatieraad Willibrordus
 • Woensdag 4 september
  19.30 uur: MOV-HALE te Limmen
 • Zaterdag 7 september
  11.00-16.00 uur: Uit&Zo in en rond Willibrorduskerk en bibliotheek Heiloo

Extra Nieuws

Uit & Zo op Zaterdag 7 September

Traditioneel presenteren verenigingen en ondernemers op gebied van sport, welzijn en cultuur van Heiloo zich op de eerste zaterdag van september aan het publiek onder de naam Uit&Zo. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer! Het thema is – hoe kan het ook anders – FEEST! Tijdens het evenement aan de Westerweg rond Willibrorduskerk en bibliotheek, kunt u zich die zaterdag op de hoogte stellen van activiteiten op gebied van sport, cultuur. U kunt zich aanmelden als lid van een vereniging of inschrijven voor een cursus. De verschillende organisaties presenteren zich in marktkraampjes en middels optredens op twee podia: een buitenpodium en een binnenpodium in de Willibrorduskerk.
In de Willibrorduskerk zal onze organiste Zana Naidionova het orgel bespelen en samen met Leonie Hennekens (fluit) én een Vocaal ensemble een uitvoering verzorgen. Daarnaast biedt de kerk plaats aan andere muziekoptredens. In de Ontmoetingsruimte zal de vereniging Oud Heiloo presentaties verzorgen.
‘Rond de waterput’ heeft weer een fonkelnieuw programma op stapel staan. Ook dit jaar zal een nieuw programmaboekje u daar de weg in wijzen. Het is tijdens Uit&Zo verkrijgbaar en daarna ligt het voor u klaar in de kerken van de regio.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl