Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 39

Nieuws uit de Kerkstraat

Een vraagdag

Soms heb je dat wel eens: zo’n dag waarop het lijkt of er alleen maar vragen gesteld worden. Zo’n dag was het afgelopen donderdag. Ik ben al vroeg aanwezig en hoor de deur opengaan. Jef komt aangetrippeld en ik word enthousiast door hem begroet. Vervolgens komt Paul het kantoor binnenwandelen en ik vraag of hij koffie wil. Dat wil hij en we raken aan de praat. We zijn net aan een paar mooie levensvragen toe als de telefoon gaat. Collega Astrid Wittebrood aan de lijn. Met een……..vraag. Deze vraag kan eigenlijk niet wachten want zij wil iets weten aangaande een uitvaartnota. Vervolgens heb ik een vraag voor haar want in het programma zijn een paar dingen gebeurd, die we niet willen dus ik hoopte dat zij mij kon vertellen wat er gebeurd was. Maar helaas deze vraag moeten we via een ticket naar de helpdesk sturen.
Voor locatie Heiloo heb ik vorig jaar alle graven die op de begraafplaats aanwezig zijn, ingevoerd in het computersysteem. Dat was een hele klus, want niet alleen de locatie van een graf moest ingevoerd worden, maar ook namen van de overledenen, alle data, de rechthebbenden en de bijzonderheden. En de begraafplaats Heiloo is groot. Ik ben daar heel wat uren mee bezig geweest. Ik ben met de map van 2017 begonnen en heb nu inmiddels 23 jaren verwerkt. Dit betreft nieuwe graven, maar ook de graven die, na 20 jaar grafrust, verlengd worden. Mocht er in het jaar 2001 een nieuw graf gedolven zijn, dan krijgen de nabestaanden in oktober 2019 een schrijven of men het graf wil verlengen ja of nee. Momenteel zijn we nog helemaal afhankelijk van onze papieren administratie maar we zijn druk bezig alle dossiers aangaande de begraafplaats te digitaliseren, zodat we, overal waar we maar willen, toegang hebben tot deze informatie, want je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met de papieren versies.
Eigenlijk willen we ook alle monumenten die nu op de begraafplaats staan op de foto zetten. U voelt hem al… onze vraag is: wie zou dat voor ons zou willen/kunnen doen? Wie hier meer over wil weten kan informatie opvragen in kantoor.
Aangaande het digitaliseren van alle documenten heb ik van de week voor mezelf een vraag opgelost. Want ik was bezig om alles, blad voor blad, op mijn kleine printertje in te scannen maar ik vroeg me af of dat niet makkelijker en sneller zou kunnen. Bij de aanschaf vorig jaar van de nieuwe kopieermachine is ons verteld dat er ook een scan functie opzit maar we kregen toen zoveel te horen dat dit eigenlijk een beetje op de achtergrond verdwenen was. Maar van de week moest ik er weer aan denken en heb ik geprobeerd of ik het voor elkaar zou krijgen. Voor u nu de vraag of het me gelukt is. Wat denkt u?… Ja hoor, het is gelukt!! En wat gaat dat snel!!
Toch kan ik ook mijn kleine printertje nog niet missen want hele oude papieren (nog ondertekend door o.a. Henk Beke en Jos Hoogeboom), getikt op de typemachine, zijn zo dun, dat ik ze niet eens door de nieuwe scanmachine durf te doen. Stel dat ze scheuren of zo. Dus deze gaan veilig via mijn printertje, ze zijn te waardevol. Zo zie je maar dat niet elke vernieuwing altijd maar een verbetering is. Daarom zijn we ook zo zuinig op onze kaartenbak. Een bak die je zo kan pakken en waar alle informatie over de begraafplaats te vinden is. Mensen hebben mij of Ina vast en zeker wel eens heel ijverig zien zoeken in deze bak omdat we dan even vlug op zoek moeten naar een locatie van een graf. We hebben op deze manier al zoveel mensen geholpen….
Helaas heb ik nu alweer het aantal woorden overschreden. Bent u ook nog benieuwd wat de andere vragen waren die deze ochtend binnen kwamen dan zult u weer een weekje moeten wachten.
Het vervolg leest u in de volgende nieuwsbrief.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Donderdag 26 september – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering in Zorgcentrum Overkerck
  Voorganger: diaken P. Bindels
 • Vrijdag 27 september – 09.30 uur
  Woord- en Communieviering in de Moeder Godskapel
  Voorganger: diaken P. Bindels
 • Zondag 29 september – 10.00 uur
  Familieviering met WiKiKo
  Voorganger: P. Bindels

  Gebedsintenties:
  Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Wim Heijne, Agnes Heijne en overleden dochter Linda, In dierbare herinnering: Co Smit, Levende en overleden familie Kuijpers, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Johannes Bakker, Johannes Hendrikus Hageman, Jac Verberne, Voor overleden ouders Jan de Graaff en Rie de Graaff- van der Meij

Agenda

 • Vrijdag 27 september
  18.00 uur: Vredesmaaltijd ‘Heiloo voor Elkaar’ In de Kerkstraat en Ontmoetingsruimte
  speciaal welkom voor alle vluchtelingen die in Heiloo zijn komen wonen
 • AFWEZIGHEID PASTOR HELSLOOT
  Pastor Herman Helsloot zal vanaf maandag 23 september t/m donderdag 3 oktober afwezig zijn.
  In die dagen zal hij een reis maken naar Bologna en Ravenna in Italië.
  De collega-pastores en diaken Paul Bindels nemen zijn taken waar.

 

Extra Nieuws

Waar twee deuren sluiten gaat een andere deur open

Afscheid van de Adelbertuskerk, afscheid van de kerk van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. Ruim een jaar is er naar toe geleefd en gewerkt. Voorbereidingen zijn getroffen, plannen gemaakt. Heel dubbel ook, voor allen die er aan werkten. Met hart en ziel is er alles aan gedaan om het een waardig afscheid te laten zijn. Ik wil hier graag allen die zich hier voor hebben ingezet bedanken uit de grond van mijn hart. Jullie betrokkenheid en positieve inzet heeft mij diep geraakt.
En toen was daar de derde zondag, de zondag waarop we een nieuw begin mochten maken. Het zal velen zwaar gevallen zijn om zich ook daarvoor op te laden. Toch waren er weer mensen die meehielpen om ‘hun’ kerkschatten over te brengen naar de H. Margaretha Maria Alacoque. Het beeld van Adelbert, oorspronkelijk uit de Rinnegommer kerk, de reliekschrijn van Adelbert en de gong kwamen onder anderen over vanuit Egmond Binnen. Vanuit Egmond aan Zee werden de Godslamp, Paaskandelaar, lessenaar, sedilia, credens
het wierookstel overgebracht. En de voorste kerkbanken werden vervangen door  stoelen uit de Corneliuskerk. De Bloemengroep maakte werkelijk prachtige stukken. Eén bloemstuk verbeeldde de vlag van Egmond die alle drie kernen verbindt.
Graag hadden we bij aanvang van deze viering enkele liturgische voorwerpen uit Egmond Binnen en Egmond aan Zee in processie naar voren willen dragen. Maar ze waren te zwaar of te groot en ze werden daarom al van tevoren opgesteld.
De beide lectoren Kees Kager en Fia Drost stonden echter niet met lege handen. Zij vertegenwoordigden de parochianen uit de twee gesloten kerken en namen hun geschiedenis, hun verdriet, maar ook hun geloof, hoop en liefde mee voor de toekomst van deze nieuwe gemeenschap. Moge dit de basis vormen van een groeiende verbondenheid en een gezegende toekomst in de kerk van de H. Margaretha Maria Alacoque.
Pastor Herman Helsloot

Het openingswoord en de preek
die in de viering van 8 september door pastor Helsloot
werden uitgesproken in de H.M.M. Alacoquekerk,
zijn te lezen op onze website www.rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl