Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 40-41

Nieuws uit de Kerkstraat

…vervolg ‘vraagdag’…
Rond half 10, die dag, komt Gert-Jan binnen en vraagt of er nog nota’s ingeschreven moeten worden. Ik kan het bevestigend beantwoorden. Ook nog zo iets wat jaren terug ontstaan is. Alle nota’s die binnenkomen krijgen een nummer en worden door Gert-Jan genoteerd in een boekje. Vervolgens worden ze geparafeerd door de penningmeester/cq secretaris van de locatieraad. Daarna worden de nota’s door ondertekende betaald en opgeborgen in de desbetreffende mappen. Maar ik weet zeker dat over een paar jaar alle nota’s via de mail binnenkomen. Daarna worden ze beoordeeld, opgeslagen op de computer en vervolgens betaald. Deze digitale documenten kunnen dan weer als bijlage aan de betaling toegevoegd worden, wat zal dat een hoop papierwerk schelen. Dit is nog even een stap te ver, maar dat we er naar toe gaan dat is inmiddels geen vraag meer.
Gert-Jan vertelt dat hij momenteel een boek aan het lezen is van Rembrandt van Rijn, er wordt hierin veel geschreven over Amsterdam, daar waar Gert-Jan zijn hele jeugd heeft doorgebracht. Al lezende kan hij zich er een heel beeld bij bedenken. Op mijn vraag of hij dan ook nog iets over de oorlog weet kan Gert-Jan weer bevestigend antwoorden. Zulke verhalen, ze blijven boeien.
Net als ik weer achter mijn computer zit zie ik Hans Limmen binnen komen. Hans gaat samen met Wil naar de kluis kijken. Het is al een paar keer voorgekomen dat de kluis niet open gaat. En het is elke keer gebeurd als het buiten te warm is. Het lijkt wel of het ijzer uitzet. Maar volgens de heren zou dat niet moeten kunnen en ze lopen met de nodige gereedschappen richting kluis. Pastor Helsloot komt kantoor binnen en heeft een paar vragen, als laatste vraagt hij of ik straks voor koffie wil zorgen want hij en Paul hebben een bespreking met familieleden van een overledene.
Als ik me omdraai zie ik een heer en een dame aan het loket staan. Zij willen weten wanneer zij een brief in huis zullen ontvangen voor het verlengen van een graf. De dierbare is in 2000 overleden. De papieren van deze overleden zitten in de map van 2020. Als Ina de verlengbrieven in oktober gaat versturen pakt ze dus de map van 2020-2021 (het hangt er ook van af, of de dierbare voor of na 1 juli is overleden) en dan gaat het beginnen.
Soms is het een hele zoektocht naar een rechthebbende. Heel wat belletjes worden gepleegd door de dames van de begraafplaats en meestal door al dat vragen komen ze achter het adres van de eventuele rechthebbende. Als een rechthebbende niet gevonden wordt, plaatst Ina een bordje bij het graf met de vraag of nabestaanden zich in kantoor willen melden. Vaak wordt hier op gereageerd. Tussendoor komen er nog een paar telefoontjes binnen met vragen over de begraafplaats. Ik noteer de namen en de telefoonnummers en vraag of het mogelijk is dat Ina de volgende dag terugbelt.
Gert-Jan gaat weer op huis aan en als hij goed en wel weg is en gaat de telefoon. Wederom een vraag over de begraafplaats. De persoon die belt was via via er op geattendeerd dat er een bordje bij het graf staat waar zijn partner is begraven dus hij wil weten waarom hij contact moet opnemen. En weer noteer ik naam en telefoonnummer. Ina krijgt het nog druk, ben zo blij dat Ina alle ins en outs weet van de begraafplaats.
Even later zie ik Piet Baltus lopen en hij vraagt of de bloemendames op de hoogte zijn dat er morgen een uitvaartdienst is. Ook hier voor moet ik een beroep doen op Ina, via what’s app stuur ik haar een bericht en al heel snel heb ik mijn antwoord.  “Alles is geregeld”.
Zo fijn dat we met zijn allen zo’n goed draaiend geheel zijn.
Tja, zo heb je dagen geen telefoon en zo heb je een dag met zoveel vragen. Het blijft toch elke dag een vraag waard: wat zal er vandaag weer gebeuren?
Een ding is zeker: saai is het nooit….

Voor nu wens ik u een fijne week, Hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

PS Onlangs heeft de heer Gert-Jan Reussien bij een ongelukkige val zijn bovenbeen gebroken. Hij is geopereerd en verblijft nu voor revalidatie in Zorgcentrum Westerhout in Alkmaar, afdeling Kastanjehof 123.

Vieringen

 • Donderdag 3 oktober – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering in Zorgcentrum Overkerck
  Voorganger: P. BindelsGebedsintentie:
  Martha Groen-Groot
 • Vrijdag 4 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 6 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, Anna Maria Driessen-van der Velden en Matthieu Driessen, Fenny de Koning-Wennekes, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, Gré Bakker-Denneman, Peter de Boer, Joop Stroomer, Han Krieger en Virginie Kuin-Krieger, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Overleden familie Lammers
 • Donderdag 10 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 11 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 13 oktober
  Eucharistieviering met alle koren, start Aktie Schoenendoos
  Voorgangers: H. Helsloot en P. BindelsGebedsintenties:
  Tony van Sante-van Laarhoven, In liefdevolle herinnering aan onze ouders Gerrit Kroon en Annemarie Kroon-Hoogland, Jopie en Tineke Ligthart, Johanna Kok-Sengers, In dierbare herinnering: Harry Schilder, Maria Adelaar-Schoemaker, Johannes Bakker, Annie van Westerop, Jac Verberne, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Anton van der Heijden, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Henk Beke en Lolkje Beke-Bruinsma

 

Agenda

 • Donderdag 3 oktober
  20.00 uur: Lezing Franciscus van Assisi door Paul Bindels in de Ontmoetingsruimte
 • Maandag 7 oktober
  12.00 uur: Lokale redactie parochieblad
 • Dinsdag 8 oktober
  12.00 uur: Centrale redactie parochieblad
  19.00 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Woensdag 9 oktober
  09.30 uur: Bijeenkomst met Klokkenraad in Egmond-Binnen
 • Zaterdag 12 oktober
  10.00-16.00 uur: Inspiratiedag ‘Geloven in het alledaagse’

 

Extra Nieuws

Lezing Franciscus van Assisi

Op 4 oktober vieren we dierendag, het is de sterfdag van Franciscus van Assisi. Het is al weer 750 jaar geleden dat Franciscus van Assisi leefde, toch weet hij die tijd te overbruggen en inspireert hij nog dagelijks mensen om zijn voorbeeld te volgen.
Kardinaal Jorge Mario Bergoglio heeft zelfs, toen hij in 2013 tot paus werd gekozen, zíjn naam gekozen als beeld voor zijn pontificaat en richting die hij de kerk wil mee geven.

Ik wil deze avond gaan kijken naar wie deze Franciscus nu eigenlijk was, door iets over zijn leven te vertellen en over de werken die hij gedaan heeft. Wat maakt zijn leven zo bijzonder en welke lessen kunnen we daaruit in onze tijd nog leren. Veel verhalen en mythen doen de ronde, dat hij met dieren kon praten en grote liefde had voor de allerarmsten in de samenleving. Wat is waar en hoe zijn deze verhalen tot stand gekomen? En misschien wel het belangrijkste: wat zeggen ze ons nog vandaag de dag?

Wie:             diaken Paul Bindels
Wanneer:      donderdag 3 oktober om 20.00 uur
Waar:           Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo
Bijdrage:       € 3,-

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl