Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 42

Nieuws uit de Kerkstraat

Het komt met bakken uit de lucht, deze zondagmorgen. Een loodgrijs wolkendek hangt boven de natte straten en er staat pittig wat wind. Met gebogen hoofd haasten mensen zich over het kerkplein naar binnen. In de Kerkstraat vormt zich een rij opdrogende paraplu’s en kletsnatte regenbroeken en capes worden op de mat in de hal achtergelaten. Het is fijn te zien dat toch velen de moeite hebben genomen om naar de viering te komen. Fijn voor de kinderen van WiKiKo en WiJoKo, die  weer voor het eerst na de vakantie zullen zingen. En voor  diaken Paul Bindels, die voor de eerste keer alléén zal voorgaan. Veertien dagen terug kondigde Paul dit al op een bijzondere manier aan. Aan het eind van de viering gaf pastor Helsloot hem het woord en Paul stelde toen zijn kleine vriend Jip voor, een handpop met een vrolijk lachend gezicht. Jip leek wat verlegen bij het zien van de volle kerk, maar beloofde toch om de volgende keer met Paul mee te komen.
Vandaag is het zover en hoewel Jip zich eerst niet laat zien, blijkt hij toch in de ambo verscholen te zitten en komt hij net op tijd tevoorschijn om de preek te houden. Alle kinderen worden uitgenodigd om naar voren te komen. De zitbankjes zijn helaas niet beschikbaar, maar de kinderen vinden allemaal een plekje vooraan op de stoelen tussen de andere kerkgangers, wel zo gezellig. Eén van de meisjes heeft het zusje van Jip ontdekt: Janneke zat al de hele viering op de piano. Met Janneke trots in haar armen, luistert ze naar de preek van Jip.
Gezeten op een stoel, die klaarstaat op de voorste treden van het priesterkoor beginnen Paul en Jip aan hun verhaal. Eerst kost het Paul wat moeite om Jip serieus te krijgen. Die begint namelijk grappen te vertellen, misschien ook omdat hij net zoals Paul wat zenuwachtig is. Maar na een tijdje blijkt toch dat Jip zijn preek wel degelijk heeft voorbereid. En gezien de reacties van de kinderen valt de preek van Jip in goede aarde.
Astrid heeft vandaag voor de gelegenheid plaats genomen op één van de stoelen rechts vooraan. Ze heeft haar fototoestel meegebracht. Met toestemming van Paul legt ze enkele momenten van deze bijzondere viering op beeld vast. Een mooie herinnering voor Paul aan zijn ‘eerste viering’ en vast ook leuk voor publicatie op onze facebook pagina.
Een paar dagen later staat Paul weer ‘op de planken’. Voor de eerste keer levert hij een bijdrage aan het leerhuis ‘rond de waterput’. En ook nu heeft hij een vriend mee, zijn trouwe hond Jeff. Aan een aandachtig publiek vertelt hij over de heilige Franciscus van Assisi, over zijn levensgeschiedenis, zijn werken en de vele sagen en mythen die over deze heilige de ronde doen. Een serie lichtbeelden, met foto’s en telkens een couplet van het Zonnelied, ondersteunt zijn verhaal. Wanneer u benieuwd bent naar deze presentatie, kunt u hem digitaal aanvragen:p.bindels@rk-bronvanlevendwater.nl

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 17 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 18 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 20 oktober – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering
  Voorganger: H. Hudepohl

  Gebedsintenties:
  Johannes Bakker, Gré Bakker-Denneman, Peter de Boer, Johannes Hendrikus Hageman

 

Agenda

 • Dinsdag 15 oktober
  20.00 uur: Beraad Gemeenschapsopbouw

Extra Nieuws

Fotoexpositie in de Ter Coulsterkerk

Onder de titel ‘De kerk in gebouwen door de eeuwen heen’
start op 15 oktober een fototentoonstelling in de kerkzaal van de Ter Coulsterkerk.
In fraaie beelden laat Rinske Velstra de kerkbouwkunst in Noord-Holland zien.
Hij maakte prachtige foto’s van exterieur en interieur van kerken in onze omgeving
en toont hoe de liefde voor de kerk en voor de plaatselijke gemeenschappen vorm hebben gekregen.
In – wat nu is – de Ruïnekerk van Bergen, in de kerk van Grootschermer
en in tal van andere kerkgebouwen in deze Noordelijke regio.

Steunpunt Verlies en Rouw

Op 15 oktober is het Steunpunt Verlies en Rouw in Alkmaar weer geopend.
Van 14.00 tot 14.45 is er vrije inloop met koffie, thee en lotgenotencontact.
Om 14.45 uur  starten we met het thema van deze maand: ‘in liefdevolle herinnering’. Dit verwerken we in een schrijfworkshop. In deze schrijfworkshop schrijf je aan de hand van duidelijke opdrachten over herinneringen die je lief zijn.  Deze opdrachten stimuleren het creatieve schrijven. We hebben al meerdere keren een schrijfworkshop gedaan en de bezoekers zijn steeds weer verwonderd over de teksten die ze schrijven. Wellicht rolt er zelfs een gedicht uit.
En wil je niet schrijven dan kun je ook rustig in een boek van de boekentafel lezen.
De bijdrage voor deze middag is € 5.
Voel je welkom in ’t Swaenennest, Oudegracht 185, 1811 CD Alkmaar
Voor meer informatie: Marja Ligterink, tel. 06- 30 08 86 10

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl