Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 45

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is een maandagmorgen en de stemming in kantoor is bedrukt. We hebben net een vervelend bericht gehoord en we zijn er stil van. Als er iemand binnen komt willen we niet laten merken dat er iets ernstigs aan de hand is, dus de personen die aan het loket of in kantoor komen, worden keurig geholpen. Soms moet je wel eens op de automatische piloot werken en zo kom je de dag dan wel door. Als de ergste schrik een beetje gedaald is, zetten we ons er toe aan om wat te werken en hopen dat dat iets afleid. Maar soms heb je zo’n dag dat je er aan toe moet geven en ook dat is niet erg.
Vanmorgen komt er een dame in kantoor, ze is lichtelijk vermoeid want ze heeft net haar sport uurtje gehad. Ze wil iets aan ons kwijt: weten wij wel hoe geweldig onze heren en dames zijn die elke maandagmorgen en donderdagmiddag op onze begraafplaats werken? Nou en of wij dat weten….wat een werk verstouwen deze heren en dames.
De dame die deze maandagmorgen in kantoor komt heeft het nu zelf ervaren, zij was bij het graf van een dierbare en kon een handeling niet uitvoeren. Maar daar kwam een Tuinfluiter aan haar vragen of hij iets voor haar kon doen, na enige tekst en uitleg nam de Tuinfluiter het werk uit haar handen en zei dat alles in orde zou komen. Toen zij na een tijdje terug kwam keek ze er zo van op! Zo snel en zo keurig netjes als aan haar verzoek voldaan was!  Met dit gegeven komt ze het kantoor binnen, vertelt dat ze het fantastisch vindt en dat wilde zij even met ons delen. En dat vinden wij mooi om te horen……
Door weer en wind komt de Tuinfluiterploeg elke maandagmorgen vroeg in de Kerkstraat bijeen, zij worden hartelijk ontvangen met een bak koffie maar gaan al snel naar buiten. Veel werkzaamheden worden door de ploeg onder handen genomen, zo zien we ook wel eens een Tuinfluiter met een waterpak aan in de vijver staan, struiken worden gesnoeid, gras wordt gemaaid, heggen worden geknipt, bladeren worden geveegd, graven worden onderhouden, kortom alles wat je kan bedenken kunnen we aan de Tuinfluiters, maar ook aan de bedrijven die de zwaardere werkzaamheden verrichten, overlaten. Om 10 uur komt de groep weer koffie drinken en na een half uurtje gaan de jassen en de schoenen weer aan en daar gaan ze weer!
Die zelfde week komt er wederom een dame in kantoor. Ook zij wil even iets kwijt. Ze vertelt dat ze net op de begraafplaats is geweest, ze vindt het er zo mooi en het is zo goed onderhouden! Liever had zij er niet gelopen maar door omstandigheden komt zij er wekelijks en elke keer kijkt ze er van op dat het er zo keurig uitziet. De reden dat zij er loopt zal nooit wennen maar omdat het is zoals het is vindt ze het geen straf, ze haalt er zelfs op een bepaalde manier troost uit. Deze complimenten zullen wij overbrengen aan de Tuinfluiters.
De Willibrordushof zal 2 november weer ‘sfeervol’ aangekleed worden. Net als voorgaande jaren zal er op elk graf een lichtje gezet worden zodat de hele begraafplaats sfeervol verlicht wordt. Laten we hopen dat het dit jaar weer een mooie avond wordt zodat de nabestaanden na de viering van 19.00 uur weer knap over de begraafplaats kunnen lopen. Uiteraard bent u allen welkom deze avond. Met het licht denken we aan onze eigen overledenen, staan een moment bij hen stil zodat zij niet vergeten worden en de herinnering aan hen levend gehouden wordt.
Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 7 november– 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 8 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 10 november – 10.00 uur
  Familieviering met WiKiKo/WiJoKo – Einde Schoenendoosactie
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Harry Schilder, Johannes Hendrikus Hageman, Cor Nielen en Afra Nielen-Bos, Antoinette Piët en Marie Bos, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte

Agenda

 • Dinsdag 5 november
  16.00 uur: Roosterbespreking
 • Donderdag 7 november
  13.30 uur: Pastores team Limmen

 

Extra Nieuws

Caritas zoekt vrijwilligers

Wij zijn een kleine, hechte, autonome organisatie die ernaar streeft mensen weer op weg te helpen in het leven. Dat kan door via praktische of financiële hulp een ‘zetje in de rug te geven’ waardoor men weer input kan geven aan de zelfredzaamheid. Het kan je nl. zomaar overkomen dat je door omstandigheden in ‘een vrije val’ terecht komt. Het leven laat zich niet plannen en kan dan problemen opleveren waar je zelf niet zomaar meer uitkomt. Opeens is er geen ruimte meer om bijv. een kapotte fiets of koelkast te kunnen vervangen. Er zijn talloze voorbeelden te noemen van praktische hulpvragen. Wij kunnen snel anticiperen op een hulpvraag omdat wij geen bureaucratische organisatie zijn. Middels ons netwerk kunnen wij ook de weg wijzen naar bijv. maatschappelijke hulp of een andere hulporganisatie. Daarnaast organiseren wij regelmatig acties voor bijv. minima of voedsel bank.

Caritas betekent ‘naastenliefde’. Door een drempelloze toegang te verschaffen aan iedereen die hulp kan gebruiken, ongeacht geloof/kleur/ras/afkomst, proberen wij deze naam waar te maken. Daarnaast kan de Caritas ook een (voorzichtige) opstap zijn om via vrijwilligerswerk weer terug te kunnen keren in de samenleving. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, je doet nieuwe contacten op en ervaring is geen pré. Alles blijft binnenskamers in een kleine en vertrouwelijke werkkring.

Wij zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers die ons (te) kleine team willen komen versterken.
Spreekt dit werk u aan en heeft u nog een paar uurtjes per maand beschikbaar
dan kunt u contact opnemen via email of 0612577129.
Ook via het VIP kunt u nadere informatie inwinnen:
leest u bijv. het Caritas-interview op vipheiloo.nl!
Ook liggen er flyers in de Kerkstraat en ’t Trefpunt.

Het geeft iedere keer weer veel voldoening als een medemens in nood, door ons zetje in de rug, zijn/haar weg in het leven weer teruggevonden heeft. Ik spreek uit ervaring! De samenleving kan niet zonder Caritas, heeft het juist meer en meer nodig.

Theo van Diepen, secretaris

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl