Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 48

Nieuws uit de Kerkstraat

Op de balie van het secretariaat ligt sinds jaar en dag een rode map met het opschrift ‘Wensenboek werkgroepen’. Hierin kan iedereen berichten noteren, bestemd voor de heren van de Hobbyclub, in de volksmond ook ‘Klussenclub’ genoemd. Telkens wordt de map weer gevuld met een voorraad lege blaadjes. De oude berichten, altijd voorzien van een krul ten teken dat de opdracht is uitgevoerd, worden weggegooid. Laatst zei iemand dat het eigenlijk zonde is dat die oude aantekeningen worden weggegooid. Al die bladen samen zouden een prachtige kroniek vormen van de laatste twintig jaar. Weliswaar vanuit een facilitair oogpunt, maar daarmee zou de hele geschiedenis toch wel voorbij komen. Bij elke gebeurtenis is de hulp van deze werkgroep immers onontbeerlijk.
Vanmorgen moet ik ook weer melding maken van een euvel. Twee lichtbakken in het Drukwerkcentrum weigeren dienst. Er staan nóg twee verse aantekeningen in de map. Eén betreft het grote kruis op de begraafplaats. De ijzeren houder waar het houten kruis in bevestigd is, is aan één kant wat gaan wijken. Hopelijk is de oorzaak niet ernstig en kunnen de bouten makkelijk aangedraaid worden. De andere aantekening betreft het verzoek om twee klaptafels uit de Kerkstraat weg te halen en terug te brengen naar de garage. De tafels staan sinds het begin van de Schoenendoosactie voor het raam van secretariaat. Wekelijks werd daar een kraam ingericht met spullen voor de actie. Na de zondagvieringen was het er telkens gezellig druk. Door de week kwamen er regelmatig mensen hun versierde en gevulde schoenendoos op de tafels neerleggen. Soms ongezien, vaak ook opgemerkt door Astrid of iemand anders, zodat we de gevers konden bedanken. Zo ontmoette ik vorige week een jonge vrouw, die al van kinds af aan meedoet met de actie. Dit keer kwam zij binnen met de kinderwagen, om samen met haar drie maanden oude zoontje Jurre, de doos te brengen.
Vorige week zondag 10 november is de actie officieel afgesloten met een mooie viering, voorgegaan door pastor Bill van Schie. Er werden nog een heel aantal dozen ingeleverd en ook kwam er geld binnen om zes nieuwe dozen te maken. Totaal zijn er tot nu toe meer dan 65 dozen gesponsord. Van de ingebrachte dozen is een groot deel bestemd voor meisjes van 5-9 jaar. De nieuwe dozen zullen dus vooral voor de andere groepen kinderen gemaakt worden. De werkgroep Schoenendoosactie krijgt hierbij hulp van een heel stel jongeren. De vergaderruimte in de pastorie is hun tijdelijke werkplaats. Bijna iedere dag zijn er mensen te vinden die een paar uurtjes aan de slag gaan. Telkens moet de grote tafel na afloop ook weer ontruimd worden, want de vergaderruimte wordt natuurlijk mede voor andere doeleinden gebruikt.
Zo ook vanmorgen. In de vergaderkamer hebben zojuist de familieleden van een overledene  plaatsgenomen. Zij gaan de uitvaart van hun dierbare bespreken met pastor Helsloot. In afwachting van zijn komst drinken zij een kopje koffie te midden van de stapels vrolijk gekleurde dozen, poppen op de schoorsteenmantel en voorraaddozen met tennisballen, kleurdozen en schooletuis. Voordat zij zich kunnen afvragen wat dat allemaal te betekenen heeft, komt één van de leden van de werkgroep toevallig binnen lopen. Ze wil wat rollen breed plakband ophalen om nieuwe dozen mee te plastificeren. Spontaan geeft ze een enthousiaste uitleg over de actie aan de familie. Een onverwacht begin van een ernstig gesprek.

Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Donderdag 28 november – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 29 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 1 december – 10.00 uur- 1e zondag van de Advent
  Regioviering in de Jacobus Majorkerk te Akersloot
  Voorgangers: H. Helsloot, P. Bindels, H. Hudepohl, J. Olling

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, Fenny de Koning-Wennekes, In liefdevolle herinnering aan onze ouders Gerrit Kroon en Annemarie Kroon-Hoogland, Piet Appelman en zegen over zijn gezin, Johannes Bakker, Gré Bakker-Denneman, Peter de Boer, Joop Stroomer, Jac Verberne, Han Krieger, Johannes Hendrikus Hageman, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte

 

Agenda

 • Dinsdag 26 november
  20.00 uur: Richteren, begeleiding: Pastor H. Helsloot. Plaats: Willibrordushuis

 

Extra Nieuws

Regioviering Eerste Advent in de Jacobuskerk te Akersloot

Evenals vorige jaren willen wij aan het begin van de Advent als parochies ‘Bron van Levend Water’ en ‘Cornelius’ bij elkaar komen op samen de eucharistie te vieren. Wij doen dat op zondag 1 december, de 1e zondag van de Advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis. Dit keer zal de viering zijn in de Jacobus Major-kerk in Akersloot, aanvang 10.00 uur. Het koor Aquarius zal, samen met de aanwezigen, de zang in de viering verzorgen.
Wij willen met deze gemeenschappelijke viering tot uitdrukking brengen dat wij, afkomstig uit zes verschillende dorpen, zijn samengegroeid naar twee parochies. En vooral willen wij, door in een vólle kerk samen te komen, elkaar bemoedigen en steunen in de soms donkere dagen van het gewone leven.
Ieder van ons verlangt wel eens naar een wonder, een nieuwe morgen, een teken dat het anders kan. Met het ontsteken van de eerste kaars van de adventskrans gaan we samen op weg, door de duisternis heen naar het de nieuwe morgen van Kerstmis. Vier weken lang gaan we, al zoekend, een weg, om uit te komen bij het Teken dat God zich met ons verbindt: de geboorte van het Kind.
Wij hopen dat wij velen van U mogen ontmoeten op zondag 1 december in de Jacobuskerk in Akersloot en dat het evenals voorgaande keren een werkelijk inspirerende viering mag worden.

Pastor H. Helsloot

 

Pastor Henk Hudepohl 25 jaar pastoraal werker

Op zondag 1 december 2019 is het precies 25 jaar geleden, dat pastor Henk Hudepohl zijn zending als pastoraal werker in het bisdom Haarlem-Amsterdam ontving. Hij startte zijn carrière destijds in De Kwakel en daarna werd hij aangesteld tot pastoraal werker in de Don Bosco kerk in Alkmaar. In september 2008 werd hij benoemd in de toen nog zelfstandige parochie van de H. Jacobus Major te Akersloot.
Tijdens en na afloop van de regioviering op zondag 1 december in de Jacobuskerk ter gelegenheid van de eerste zondag van de Advent, wil pastor Hudepohl dit heuglijke feit graag samen met alle parochianen van Bron van Levend Water en Cornelius gedenken en vieren.
Na afloop van de viering in de Jacobuskerk zal er gelegenheid zijn om pastor Hudepohl te feliciteren en natuurlijk is er iets lekkers bij de koffie en thee.
Als collega-pastores willen wij pastor Henk Hudepohl van harte feliciteren met dit jubileum. Wij wensen hem toe dat de laatste periode van zijn pastoraat  in alle opzichten een goede periode mag zijn.

Mede namens het bestuur en pastoraal team
van de parochies Bron van Levend Water en Cornelius,
Herman Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl