Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 5

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is de eerste vrijdagmorgen van 2020 als de telefoon gaat. Ja, goedemorgen met Willem Pauw is Marieke er ook? Marieke is er, ik kan deze heer met haar doorverbinden en al snel begrijp ik dat dit de man is die alle spullen, ingezameld voor de daklozen, naar de Kloof zal brengen. Willem vraagt of het uitkomt dat hij deze eerste vrijdag de spullen komt ophalen, maar op het moment dat Willem belt worden er nog zakken kleding binnen gebracht. Deze moeten eerst weer gesorteerd worden. Het is de vraag of dat deze ochtend nog gaat lukken, want er staan nogal wat andere dingen op de rol. Gelukkig is Willem flexibel en al snel hoor ik Marieke zeggen: “Tot dinsdag”.
Dinsdag 7 januari zijn alle spullen, die de hele maand december binnen gebracht zijn, richting De Kloof in Amsterdam gebracht. Als u in deze periode binnen bent gelopen, dan heeft u vast wel al die zakken gezien die in de Kerkstraat stonden. Alle kleding, dekens, slaapzakken en andere spullen zijn keurig gesorteerd door Marieke, heel wat uurtjes is zij hier mee bezig geweest en het resultaat mocht er zijn. Want wat een bruikbare spullen zijn er binnengebracht: zoveel slaapzakken, dekens, warme jassen, warme truien, het was overweldigend. En wat heb ik dan een mazzel dat ik zoveel mensen langs het loket zie lopen! Veel nieuwe gezichten, veel oude bekenden, mensen die bijna elk jaar komen en inmiddels goed weten waar zij de kleding moeten neerleggen. Mensen die zelf hun zakken uitruimen en in de daarvoor bestemde dozen leggen, mensen die zakken vol voor de dozen neerzetten met de mededeling dat wij precies weten waar wat moet. En inderdaad na zoveel jaren weten we inmiddels hoe we het allemaal moeten organiseren. Het grootste aandeel ligt hier bij Marieke, die heeft in de loop van het jaar dozen verzameld, grote zakken aangeschaft en zodra er spullen binnen komen, is het Marieke die aan het sorteren gaat. Dekens bij dekens, truien bij truien enzovoort.
Als die dinsdag alles weer weg is, is het kaal in de Kerkstraat. Heel kaal maar ook weer heerlijk ruim! Op maandag 13 januari zal de bank tegen over het kantoor weer gevuld zijn met de rode kratten voor de chauffeurs. In deze kratten de folders en de brieven voor de kerkbalans 2020. Zoals de laatste jaren gebruikelijk hebben we ook dit jaar weer gekozen om alle hoofden van een huishouden, die in ons bestand zijn opgenomen, aangeschreven. Tevens in deze kratten ook een kleine attentie voor alle lopers die 7 keer per jaar, door weer en wind, het Parochieblad rondbrengen.
Dit jaar ontvangt u, in plaats van een enveloppe, een gekleurde folder met op de voorkant onze Willibrorduskerk. In de folder de gebruikelijke Kerkbalansbrief en het formulier voor de automatische incasso. Heeft u al een automatische incasso afgegeven en u wilt niets veranderen dan hoeft u niets te doen. U gebruikt dit formulier alleen als u een wijziging wilt doorgeven. Ook voor dit jaar hopen we op nieuwe aanmeldingen, want dat de bijdragen terug lopen is te zien in de jaarrekening van 2019. Mogen we op u rekenen?
Begin februari worden de muren van de Kerkstraat weer opgevrolijkt met de mooie schilderijen van Freek van de Veen. Vorig jaar was er al een expositie van zijn hand en dit jaar heeft hij weer heel wat mooie exemplaren. Bij deze bent u hiervoor alvast van harte uitgenodigd. Zoals u weet zijn we alle ochtenden open van 9.00 tot 12.00 uur. En die koffie? Ook dit jaar hopen we weer heel wat kopjes te kunnen vullen, dus mocht u trek hebben laat het weten, dan schenken we een bakkie koffie voor u in.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Donderdag 30 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 31 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 2 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Joop Stroomer, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Peter de Boer, Lies Lubke en overleden ouders, Anna Maria Driessen-van der Velden en Matthieu Driessen, Fenny de Koning-Wennekes, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Anton van der Heijden, Johannes Hendrikus Hageman, Gerard Schuijt, In dierbare herinnering: Tiny Sengers-Duijn, Jac Verberne, Overleden familie Lammers

 

Agenda

 • Dinsdag 28 januari
  20.00 uur: Locatieraad Willibrordus
 • Donderdag 30 januari
  13.30 uur: Pastores team te Akersloot
  20.00 uur: Voorbij de grenzen’ Theatergroep Achterom, Ter Coulsterkerk
 • Zondag 2 februari
  16.00 uur: Preek van de leek, adri Steenhoek, Witte Kerk

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl