Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 5

Nieuws uit de Kerkstraat

Van het lengen van de dagen is nog niet veel te merken. Vanmorgen lijkt het, door het dichte wolkendek, haast niet licht te worden, terwijl het toch tegen negen uur loopt. Uit de brievenbus naast de voordeur van het Willibrordushuis haal ik een flinke stapel post en neem die mee naar binnen. Astrid zit al te werken in het kantoor en we wensen elkaar goede morgen. Tussen de brieven zitten de eerste reacties op de actie Kerkbalans. Afgelopen maandag zijn de enveloppen door een hele club vrijwilligers ingestoken en gebundeld. Autokoeriers hebben de bundels naar de bezorgers gebracht en zo te zien is er al een aantal bezorgers op pad gegaan om de brieven te bestellen in hun wijk.
De ontvangst van de brieven leidt tot gemengde reacties. Sommige mensen laten weten dat ze mee willen doen en de kerk willen steunen en sturen het machtigingsformulier ingevuld terug. Maar er zijn ook mensen die zich helemaal niet (meer) verbonden voelen met de parochie en die na ontvangst van de brief juist besluiten om zich als parochiaan uit te laten schrijven. Dat is jammer, maar aan de andere kant schept het wel duidelijkheid. Samen nemen we de post door. Astrid behandelt de machtigingsformulieren en de uitschrijvingen geven we door aan de ledenadministratie.
Als ik boven kom voelt het behoorlijk fris en inderdaad: de thermostaat wijst slechts 14 graden aan. Gisteren hebben we de verwarmingsketel op zolder al een keer moeten resetten, nu blijkt hij weer in storing. Gelukkig reageert hij op de resetknop en begint weer te stoken, maar de monteur zal nu toch gewaarschuwd moeten worden. Om hem een mail te sturen start ik de computer, maar dat wil niet lukken, hij blijft in het beginscherm hangen. Een tweede poging om hem op te starten heeft succes….gelukkig.
Wat later ga ik met pastor Helsloot naar de overkant, naar Overkerck, waar hij vóór zal gaan in de viering van 10 uur. We nemen, zoals iedere week, het stapeltje missaaltjes van afgelopen zondag mee, dat op de balie klaarligt. Er zijn vanmorgen veel bewoners naar de viering gekomen. Zij zitten klaar in het door schuifwanden afgezonderde gedeelte van het restaurant. Eén van de heren wenkt mij om even binnen te komen. Hij vertelt dat hij een Kerkbalans-enveloppe heeft gekregen, maar zonder inhoud. Enkele andere bewoners vertellen hetzelfde.
Terug in de pastorie meldt ik het aan Astrid. Ze blijkt er al van gehoord te hebben en snel vullen we nog een paar Kerkbalans-enveloppen, die ik een half uurtje later, na afloop van de viering, uitdeel. Dan laat pastor Helsloot me de missaaltjes zien. Ze blijken van kómende zondag, de verkeerde dus. Maar ze hebben zich ermee gered, zo wordt me verzekerd.
Het wordt tijd voor een kop koffie. Buiten breekt het wolkendek open en al snel is de lucht strakblauw. De verwarmingsmonteur belt, hij komt morgen en zal de storing verhelpen. De zon schijnt en er is geen vuiltje meer aan de lucht.

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 31 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 1 februari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 3 februari – 10.00 uur
  Familieviering met WiKiKo/JoKo.
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Marijke Barendse-Broers, In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, Anna Maria Driessen-van der Velden en Matthieu Driessen, Fenny de Koning-Wennekes, Maria Adelaar-Schoemaker, Johanna Kok-Sengers, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Jac Verberne

Agenda

 • Dinsdag 29 januari
  12.00 uur: Deadline inleveren kopij parochieblad
  20.00 uur: Locatieraad Willibrord
 • Donderdag 31 januari
  20.00 uur: Bijbelgroep Richteren, pastor Herman Helsloot, Willibrordushuis
  20.00 uur: ‘Hou me vast….laat me gaan’, Muziek- en poëziegroep Het Achterom, Ter Coulsterkerk

 


Nieuws

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl