Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 6

Nieuws uit de Kerkstraat

In de vergaderruimte staat het meeste al klaar voor de bijeenkomst van vanavond: koffie- en theeservies, een laptop, een beamer en een scherm. Ook staat er een hele rij abdij-kaarsjes op tafel, met daarop een afbeelding van een engeltje. Ik ga alvast koffie en thee zetten, want het wordt druk in huis. Op de bovenverdieping komt de vormselwerkgroep bij elkaar. De leden gaan plannen maken voor komend voorjaar. De eerste communicantjes van 5 jaar geleden moeten worden uitgenodigd en de bijeenkomsten voorbereid. In de Ontmoetingsruimte begint om acht uur de eerste ouderavond voor de Eerste Communie. Er zijn acht kinderen aangemeld, wat misschien weinig is, maar de werkgroep gaat toch enthousiast aan de slag.
Tegen half acht arriveren de Astrids: ‘onze’ Astrid Wiebering én Astrid Wittebrood, de parochiecoördinator met thuisbasis in Egmond aan den Hoef. Ze hebben gezellig samen gegeten. Daarna arriveren de andere genodigden voor de speciale gebeurtenis van vanavond: de live-gang van onze nieuwe website. De webmasters van alle locaties van onze parochie zijn present. Ze hebben de laatste maanden veel werk verzet om de nieuwe website in te richten en gegevens van de huidige sites over te zetten. De penningmeester is aanwezig en ook de pastor komt even langs voordat hij naar de ouderavond gaat. Maria Overtoom, lid van het parochiebestuur, heeft een traktatie mee genomen en zal de avond openen. We missen nog één iemand: de bouwer van de website, David van Diepen, die hem straks online moet gaan zetten.
We zetten een tweede laptop in en even later verschijnt David daarop in beeld. Via een skype verbinding kijkt hij vrolijk de vergaderruimte rond. Wij zien hem achter zijn eigen keukentafel in Baarn zitten, terwijl hij en-passant ook op zijn kinderen past, die al keurig in bed liggen. Astrid Wittebrood loopt even met de laptop de kring rond zodat we David virtueel de hand kunnen schudden en dan draait ze hem naar het scherm toe, zodat hij daar ook kan zien wat er gebeurt. Precies om kwart voor acht verricht David de handeling en onder luid applaus gaat de website Bron van Levend Water live.
Het blijkt gelukkig allemaal te werken en natuurlijk zien we ook weer wat dingen die nog niet kloppen. Samen met David, die weer naar ons kijkt, lopen we enkele punten door en komen we verbeteringen op het spoor, die de webmasters binnenkort zullen realiseren. Dan meldt David dat hij zijn zoontje hoort en we besluiten de bijeenkomst te beëindigen, maar niet nadat Astrid Wittebrood aan ieder die zo hard heeft meegeholpen, een dank-kaarsje heeft uitgereikt. Ook voor de web-bouwer staat er een klaar, die via zijn vader Dirk naar hem toe zal komen. En als u de website wilt bekijken: in het bericht hieronder vindt u het adres!

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 7 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 8 februari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 10 februari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  Voorganger: J. Olling

  Gebedsintentie:
  Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 5 februari
  13.30 uur: Stuurgroep Geloofsgemeenschap Egmonden
  20.00 uur: Parochieraad Limmen
 • Donderdag 7 februari
  13.30 uur: Pastores Team Heiloo
 • Zondag 10 februari
  16.00 uur: Preek van de Leek door Maartje de Lint in de Witte Kerk

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl