Bijzondere viering in de Willibrorduskerk op Beloken Pasen

De oosters-orthodoxe kerken – ook wel Orthodoxe Kerk of Byzantijnse Kerk genoemd – vieren het Paasfeest in 2022 op zondag 24 april. Dat is dus op de zondag waarop wij Beloken Pasen vieren.

Ook de mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne en die hier in Nederland een onderkomen hebben gevonden, vieren dan Pasen. Onze organist-dirigent Zana Naidionova heeft contacten met gevluchte Oekraïners. Haar echtgenoot komt daar vandaan en een deel van zijn familie is naar Alkmaar overgekomen. Zana heeft gevraagd of haar familie bij ons in de kerk de viering van Beloken Pasen mag bijwonen en daarna bijeen mag komen in de Ontmoetingsruimte. Uiteraard heeft het bestuur dit toegezegd. Graag willen we de familie van Zana, maar ook andere gevluchte volwassenen en kinderen uit Alkmaar en omgeving welkom heten op zondag 24 april in de viering en na afloop in de Ontmoetingsruimte.

Op dit moment bereiden enkele vrijwilligers wat activiteiten voor voor de kinderen, zoals paaseieren zoeken en knutselwerk. Ook in de viering zal er aandacht zijn voor de gasten.

Pastor Mantje zal het Evangelie in het Kerkslavisch en ook de voorbeden zullen deels in het Oekraïens worden gezegd. We hopen dat ook veel parochianen deze viering bij zullen wonen, zodat de Oekraïense gasten zich welkom en gesteund weten.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl