Geloven in het alledaagse

Na de succesvolle inspiratiedagen van 2017 en 2018 organiseren wij op zaterdag 12 oktober 10:00-15:30 uur de derde Inspiratiedag in het parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo.

We blijven heel dicht bij het alledaagse en daarmee stemmen we in met onze paus Franciscus, die zegt: ‘God kun je nergens ontmoeten als je Hem niet éérst ontmoet in het alledaagse op je weg door het leven.’

Alain Verheij

We hebben een boeiende spreker: Alain Verheij (1989), schrijver, spreker, blogger en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij is theoloog en bijbelwetenschapper en studeerde aan de universiteit van Leiden. Een jaar geleden verscheen zijn boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel’. Verheij is lid van het Theologische Elftal van Trouw en is regelmatig te horen als radiocommentator bij de KRO/NCRV.

Doelgroep

De inspiratiedag is speciaal voor vrijwilligers, pastores, predikanten, bestuurders en andere belangstellenden en wordt georganiseerd door de Vereniging van Pastoraal Werkenden in Noord-Holland.

Werkwinkels

Er zijn twee rondes met verschillende werkwinkels o.a. verzorgd door de inleider n.a.v. zijn voordracht. Verder wordt er met deelnemers gezongen o.l.v. Wilma Wieringa, gaat Leo Mesman op zoek naar waar we God vinden in ons leven van alle dag,  Nico Smit confronteert belangstellenden met shockerende, controversiële en misbruikte bijbelverhalen, Ko Schuurmans wijst de weg naar nieuwe en oude rituelen die een diepere betekenis geven aan het alledaagse en Jan Verbruggen gaat het gesprek aan n.a.v. de verhalen van een vrijwilliger bij slachtofferhulp en iemand die zich inzet voor een schone aarde.

Organisatie

Kosten € 7,50 p.p. te voldoen bij binnenkomst; koffie, thee, soep, (karne-)melk en fruit zijn gratis.

Aanmelding

Mevr. Kiki Kint
e-mail kikikint@xs4all.nl
of 0251-769046 / 06-24603829

Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden: Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans, Nico Smit en Jan Verbruggen

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl