“Given Church”

Zaterdag 29 januari jl. kwam een delegatie van de parochie All Saints uit Amsterdam naar onze parochie. We konden hen verblijden met kerkelijke objecten en tafels en stoelen uit de H. Adelbertus kerk en O.l.V. Onb. Ontvangen kerk. Op sociale media deelden zij onderstaand bericht over deze mooie en bijzondere ontmoeting:

 Dit goede nieuws willen we delen.

Ongeveer 1300 jaar geleden arriveerden de eerste missionarissen Willibrord en Adelbertus in Egmond. Zij brachten het evangelie en het christendom naar Nederland.

Vandaag heeft de parochie in Egmond wat liturgisch materiaal gegeven aan een van de jongste rooms-katholieke gemeenschap bestaande uit migranten uit Sub-Sahara Afrika, de All Saints-parochie in Amsterdam.

We zijn blij met dit geschenk van deze parochie. Niet alleen het historische aspect ervan maakt deze schenking bijzonder. Maar het zien van de vreugde in de gever, maakt ons ontvangen vreugdevoller. Er staat geschreven: gezegend is de hand die geeft, dan degene die neemt.

Zeer gezegend is de vreugde van het geven en gezegend is de vreugde van de hand die neemt.

Ze gaven zonder verwachting. Het is de ultieme uitdrukking van liefde.

We ontvingen in genade. Het was onze teruggave.

Een gegeven en ontvangende kerk. Beiden zijn één en verenigd.

 

Moge de toekomst van de parochie Bron van Levend Water Heiloo haar nieuwe start, vruchtbaar werk dragen voor de komende generaties.

Moge de jonge parochie All Saints haar roeping vervullen voor de mensen die het evangelie nodig hebben.

 

Godian Ejiogu, mediator

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl