Hervatting vieringen in juni

Volgens het protocol van het bisdom mogen er in de maand juni maximaal 30 kerkgangers aanwezig zijn in een viering.

Op alle locaties wordt de heropening van de kerken voorbereid.

Over de hervatting van vieringen in de Willibrorduskerk in Heiloo is op dit moment het volgende bekend:

Er worden reserveringsbewijzen uitgegeven voor de zondagsvieringen op 7, 14, 21 en 28  juni in de Willibrorduskerk. Om zoveel mogelijk mensen gelegenheid te geven om een viering in juni bij te wonen, kunt u slechts voor één van de vier vieringen een reserveringsbewijs afhalen, voor 1 of maximaal 2 personen. U kunt van dinsdag 2 juni t/m vrijdag 5 juni persoonlijk langskomen in het Willibrordushuis om de kaart te halen tussen 9-12 uur.

In de Egmonden wordt de 1e viering op zondag 14 juni gehouden, de eerste woensdagviering in Steunpunt Adelbertus op 17 juni en vrijdag 19 juni vindt de 1e viering in H.M.M. Alacoque plaats. Het secretariaat in Egmond aan den Hoef is vanaf donderdag 4 juni geopend van 09:00 tot 11:00 uur voor het afhalen van de reserveringsbewijzen.

Nieuws over hervatting van vieringen in Akersloot zal spoedig volgen.

Communie

Op Sacramentsdag (14 juni) mogen kerkgangers voor het eerst weer ter communie. Hierover staat in het protocol onder andere te lezen: “Gebruik een daarvoor bestemd schepje (of passend pincet)” en “Gebruik een hoestscherm tussen de bedienaar van de H. Communie en de communicant. Onder het hoestscherm wordt de H. Hostie met schepje of pincet op de hand van de communicant gelegd.”

Onlangs hebben Paul Bindels en Robin Wittebrood samen een dag gewerkt om deze schermen voor ons te maken. Het zijn mooie, in hoogte verstelbare en verrijdbare schermen geworden, door de klussenclub van Heiloo voorzien van plexiglas. Het hoestscherm wordt tijdens de communie tussen voorganger en parochiaan geplaatst.

Wellicht komt het u wat overdreven over, maar juist deze hoestschermen maken het mogelijk dat wij weer kunnen deelnemen aan de maaltijd van onze Heer. Zij zorgen voor onze gezondheid.

Het zal allemaal vreemd zijn voor de voorgangers en kerkgangers, maar met elkaar gaan we er het beste van maken.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl