Kerk in een veranderde samenleving

Zoals u weet, mogen we vanaf deze maand met 30 kerkgangers samen komen voor een viering in onze locatiekerken. In juli wordt dit aantal, als alles goed gaat, opgeschaald naar maximaal 100.Om dit alles goed te laten verlopen zijn er protocollen opgesteld en is er de afgelopen tijd nagedacht over hoe deze vorm te geven.

 

Op Sacramentsdag (14 juni) mogen kerkgangers voor het eerst weer ter communie. Hierover staat in het protocol onder andere te lezen: “Gebruik een daarvoor bestemd schepje (of passend pincet)” en “Gebruik een hoestscherm tussen de bedienaar van de H. Communie en de communicant. Onder het hoestscherm wordt de H. Hostie met schepje of pincet op de hand van de communicant gelegd.”

 

Afgelopen zaterdag hebben Paul Bindels en Robin Wittebrood samen een dag gewerkt om deze schermen voor ons te maken. Het zijn mooie, in hoogte verstelbare en verrijdbare schermen geworden, door de klussenclub van Heiloo voorzien van plexiglas. Het hoestscherm wordt tijdens de communie tussen voorganger en parochiaan geplaatst.

Wellicht komt het u wat overdreven over, maar juist deze hoestschermen maken het mogelijk dat wij weer kunnen deelnemen aan de maaltijd van onze Heer. Zij zorgen voor onze gezondheid.

 

Voor de goede orde wijs ik u er op dat voor de vieringen reserveringskaarten nodig zijn. Voor meer informatie verwijs ik u naar uw eigen locatie.

 

Het zal allemaal vreemd zijn voor de voorgangers en kerkgangers, maar met elkaar gaan we er het beste van maken.

 

Hartelijke groet,

Astrid Wittebrood – Schouten, parochie coördinator

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl