Lintjesregen 2022

Burgemeester Mascha ten Bruggencate had dinsdag 26 april de eer om 7 inwoners van Heiloo te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Twee van hen zijn vrijwilligster bij onze parochie Bron van Levend Water en specifiek de locatie H. Willibrordus.

 

Marieke Hoetjes (68 jaar)

“Elke organisatie zou een Marieke moeten hebben”, vertelt haar voordracht. Al twintig jaar lang is mevrouw Hoetjes een betrouwbare kracht bij ‘Rond de Waterput’ in Heiloo.

Vanaf 1995 tot 2020 zette zij zich in bij de bibliotheek als bestuurslid en was ze nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Uitmarkt Uit&Zo.

Ook bij de parochie ‘Bron van Levend Water’ heeft mevrouw Hoetjes zich ontwikkeld als onmisbare vrijwilliger. Zo denkt ze sinds 1993 mee over het beleid, geeft ze daar op sublieme wijze uitvoering aan en staat zij tot op heden dag en nacht klaar voor de Willibrorduskerk.

Tevens is mevrouw Hoetjes sinds 1983 vrijwilliger bij de Hartstichting en draait zij sinds 1998 mee met Timmerdorp.
(Bron: https://www.heiloo.nl/nieuws/7-inwoners-heiloo-koninklijk-onderscheiden)

 

Tiny Dijkstra

Mevrouw Dijkstra staat bekend als een trouwe, empathische en liefdevolle vrijwilliger. Van 1973 tot 1987 was zij actief binnen de ouderraad en MR bij basisschool Het Baken in Sint-Pancras. Dankzij haar grote inzet hebben honderden kinderen genoten van feesten en schoolreisjes

Ook betekende zij veel voor de Sint Laurentiusparochie in Oudorp en Sint-Pancras en was zij daar nauw betrokken bij de M.O.V.-groep (Missie, Ontwikkelingssamenwerking en Vredesvraagstukken).

Momenteel doet mevrouw Dijkstra nog vrijwilligerswerk voor de ViVa! Zorgroep. Daar ondersteunt zij bij evenementen en bezoekt ze bewoners die eenzaam zijn. Ook is zij actief bij maar liefst drie werkgroepen van de Willibrorduskerk, waar zij altijd op haar kunnen rekenen. Ze bezoekt mensen via het Ontmoetingspastoraat, is contactpersoon voor het ziekentriduüm van de parochie Heiloo en zet zich in voor Ziekenzondag op Hemelvaartsdag.
(Bron: https://www.heiloo.nl/nieuws/7-inwoners-heiloo-koninklijk-onderscheiden)

Foto’s: Astrid Wiebering – Vlaar

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl