MIVA-collecte 2021

MIVA-collecte 2021

Medische zorg voor de meest kwetsbaren in Kenia

Dit jaar vindt in het weekend van 28 en 29 augustus de MIVA-collecte plaats in de kerken. We mogen de kerken weer bezoeken. Maar veel kan ook nog niet. Hulp is nu meer dan ooit nodig. Dichtbij, maar ook verder weg.

Via de parochies wil MIVA graag aandacht voor het bereikbaar maken van medische zorg in Kenia. Meer in het bijzonder voor Pionier Duncan. Hij is directeur van een gezondheidscentrum in Kajiado, Kenia. Opgezet in 1979 om kinderen met een handicap te helpen. Inmiddels uitgegroeid tot een centrum met een kliniek en een school. Duncan heeft een bestemming: “Ik wil de capaciteit van het centrum de komende twee jaar verdubbelen, zodat we nog meer mensen kunnen helpen. Een auto is daarbij onmisbaar.”

Wereldwijd worden vervoers- en communicatiemiddelen van MIVA ingezet om mensen te beschermen tegen het COVID-19 virus. De meest kwetsbare mensen worden het hardst getroffen, in Nederland maar zeker ook in ontwikkelingslanden. Ook daar gelden maatregelen en kunnen de pioniers hun werk niet doen zoals zij zouden willen.

Op www.miva.nl  leest u meer over het project van Duncan.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl