Ons project voor de Vastenactie 2022

Kansen voor modeontwerpsters in Burkina Faso

Wat is er aan de hand?

Hoewel in Burkina Faso steeds meer kinderen onderwijs volgen, hebben vrouwen en meisjes nog altijd een grote onderwijsachterstand. Veel meisjes raken voortijdig zwanger en maken de middelbare school niet af. Met een beroepsopleiding kunnen ze toch een zelfstandig bestaan opbouwen. Daarom heeft de stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen (WOL) samen met de lokale organisatie Développement sans Frontières (DSF) een naaiopleiding opgezet. De opleiding wordt gegeven op het eigen onderwijscomplex Zoodo in de noordelijke stad Ouahigouya.

Wat willen we bereiken?

Jaarlijks volgen 150 tot 200 meisjes, vrouwen en enkele jongens de naaiopleiding. Ze leren patroontekenen en gangbare kleding maken voor kinderen en volwassenen. De opleiding wordt afgesloten met het CQP vakdiploma. Daarmee hebben de afgestudeerden betere kansen op een baan. Het is de bedoeling om een echt naaiatelier op te zetten. DSF werkt samen met de regionale directie voor jongerenzaken en werkgelegenheid om het ondernemerschap van de studenten te bevorderen. Maar er is meer nodig. In Burkina Faso is veel vraag naar bruidskleding en kostuums met borduursels. Het ontwerpen en vervaardigen van dit soort kleding vereist specialistische vaardigheden.

Hoe doen we dat?

Naaidocenten volgen een cursus om hun vakvaardigheden uit te breiden. Studenten met het CQP vakdiploma kunnen zich vervolgens inschrijven voor een training op hoger niveau, waarin ze leren bruidskleding en kostuums te ontwerpen, maken en versieren. Zij betalen hiervoor schoolgeld, waarvan de docenten worden betaald. Met hulp van Vastenactie kunnen de 4 borduurmachines en 4 lock-machines worden aangeschaft die nodig zijn voor het inrichten van het naaiatelier.

Parochie Heilige Cornelius in Limmen en Parochie Bron van Levend Water in Heiloo voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €12.110,-. Hiervan wordt €8.073,- bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar €4.037,- bij.

Helpt u mee?

Maak uw bijdrage over naar

IBAN NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie
o.v.v. projectnummer 401846

Of kijk op
https://www.vastenactie.nl/projecten/kansen-voor-modeontwerpsters-in-burkina-faso

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl