Ravenna

Pastor Bill van Schie maakte in september, samen met zijn echtgenote, een reis naar Bologna en Ravenna en hij nam zijn camera mee.

Ook al heeft hij in zijn leven heel wat steden en eindeloos veel kerken  bezocht, één stad stond er nog op zijn ‘bucketlist’: Ravenna, de voormalige hoofdstad van het West-Romeinse rijk.

Vanaf de 4de  eeuw verbleven hier de Oost-Gotische en Byzantijnse keizers, toen Rome hen ‘te heet onder de voeten werd’. Hun paleizen en lusthoven zijn al lang verdwenen. Maar hun schitterende kerken en prachtige (doop-) kapellen blijven tot in onze dagen de talloze bezoekers verbazen en verrukken.

De kerk San Appolinaire in het nabijgelegen Classe spant in schoonheid wel de kroon. Maar ook de San Appolinaire Nuovo en de San Vitale in Ravenna zijn ‘een (reuze) omweg waard’.

Na terugkeer wil Bill van Schie aan belangstellenden graag iets laten zien van alle schoonheid (la Grande Bellezza!) van dit stukje werelderfgoed in het Noordoosten van Italië. Graag nodigen wij u uit om zijn Italiaanse reiservaringen in woord en beeld te komen delen.

 

Wanneer:        woensdag 12 februari om 20.00 uur

Waar:              Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo

Bijdrage:         € 3,-

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl