Sobere soepmaaltijden

Vier sobere soepmaaltijden voor de vastenactie op de vrijdagen 23 februari en 1, 8 en 15 maart

Om ontwikkelingssamenwerking op de kaart te zetten en de Vastenactie te steunen, organiseert de werkgroep ‘Missie, Ontwikkelingssamenwerking en Vrede’ (MOV) van onze regio vier sobere soepmaaltijden op vier verschillende locaties. Op vrijdag 23 februari in de H. Willibrorduskerk  te Heiloo, op 1 maart in de Corneliuskerk, op 8 maart in de H. Jacobus de Meerdere kerk te Akersloot en op 15 maart in de kerk van H. M. M. Alacoque in Egmond aan den Hoef. De sobere soepmaaltijden worden gehouden in de ontmoetingsruimtes van de kerken en beginnen om 18.00 uur en zullen om 19.00 worden afgesloten. Bij de veertigdagentijd (ook wel vastentijd genoemd) hoort het woord ‘versoberen’. Dit wil zoveel zeggen als: “Je laat iets staan opdat er ruimte ontstaat voor de diepere vragen van het leven. Een stukje solidariteit ook in deze wereld waar miljoenen mensen op de vlucht zijn, honger moeten lijden en bijna niets hebben om mee rond te komen.

Versoberen, inkeer en ontmoeting

Het zijn deze drie begrippen (versoberen, inkeer en ontmoeting) die de ingrediënten zijn van deze soepmaaltijd. De maaltijd is voor iedereen toegankelijk. Voor jong en oud, alleenstaanden en gezin, allen zijn van harte welkom! De maaltijd zal eenvoudig maar voldoende zijn en bestaat uit soep en brood. Voor de maaltijd wordt een korte overweging gehouden rond het hongerdoek met als titel: ‘Wereldgezichten’. (Meer informatie over dit doek vind je in dit parochieblad) Een aansprekende vorm van liturgie waar je zo bij kunt aanschuiven.

Soepbord/kom en lepel meenemen

We stellen het op prijs als je zelf een soepbord of soepkom en lepel meeneemt. Bij het verlaten van de maaltijd staat er een mandje voor een vrijwillige bijdrage voor de Vastenactie. Om de organisatie van deze maaltijd ook de kans te geven zich goed voor te bereiden, vragen we je om je uiterlijk op de woensdag vóórdat je mee wilt eten en vieren per mail aan te melden.

Voor de maaltijden in Heiloo, Akersloot en Limmen kun je ook bellen naar 072-5330906. De pastorie van de Willibrorduskerk is namelijk op werkdagen bemenst van 9-12 uur.

Werkgroep MOV-HALE (Missie, Ontwikkelingssamenwerking en Vrede)

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl